BK Loko Karlovy Vary 50
TJ DDM Česká Lípa 50
Body BK Loko:
Jenšíková 10, Paduová a Klečková po 9, Ledererová 8, Picková 6, Trhlíková 3, Hejhalová, Danková a Ondráčková po 2; dále hrály Knoppová a Malíková.
Poločas: 28:32.

„Nastupovali jsme bez tří hráček základní rotace, Rintové, Krčkové a Růžkové, některé další hráčky navíc bojovaly s nachlazením, ale i přesto jsme odehráli se zkušeným soupeřem dobrý zápas. Na začátku druhého poločasu jsme trochu zaspali nástup a hosté měli rázem sedmibodový náskok, ale podařilo se nám to stáhnout a v závěru jsme pak dokázali vybojovat nejtěsnější možné vítězství,“ přiblížil průběh zápasu karlovarský trenér Ondřej Kádě.

„Povedené utkání odehrála na rozehrávce Paduová, kterou dobře doplňovala Jenšíková, pod košem se dařilo hlavně Klečkové, pochvalu ale zaslouží, hlavně za nasazení ve druhém poločasu, všechny hráčky,“ dodal.

BK Loko Karlovy Vary 105
Basket Slovanka 37
Body BK Loko:
Knoppová 26 (4x3), Picková 16, Paduová a Rintová po 13, Hejhalová 10, Ledererová a Danková po 8, Trhlíková 5, Jenšíková 4, Klečková 2; dále hrály Růžková a Malíková.
Poločas: 49:22.

Poslední ligové utkání sezony bylo snadnější, než se čekalo. Hosté přijeli jen se šesti hráčkami a po úvodní smršti domácích, kdy po chvilce na ukazateli skóre svítilo 17:0 (!!), to víceméně vzdali. „Ani to ale nemůže snižovat náš výkon, předvedli jsme pohledný týmový basketbal. V utkání se protočily všechny hráčky, nastoupily i Rintová a Růžková, i když ne úplně fit, a všechny si odehrály své a hrou se bavily. Po třetí čtvrtině jsme si řekli, že se pokusíme atakovat stobodovou hranici, a to se nám také necelé dvě minuty před koncem podařilo. Povedenější závěr ligy jsme si asi nemohli přát,“ neskrýval kouč spokojenost nad výkonem hráček.

V utkání se Slovankou se s kategorií mladších dorostenek rozloučily hráčky ročníku 91 a zbytek týmu, děvčata ročníků 92 a 93, teď má měsíc na přípravu na kvalifikaci o extraligu. Její součástí budou i tři utkání Českomoravské ligy, první už tento pátek, kdy se v Tuhnicích od 18.00 představí BaK Plzeň, a další hned v neděli, kdy Lokomotiva od 11:00 hostí Sokol Dolní Počernice.