V karlovarské tuhnické hale se hrají rozhodující zápasy kvalifikace.

Kvalifikace o II. ligu se hraje ve třech turnajích v halách zúčastněných celků a postoupí nejlepší z nich. V prvním kvalifikačním turnaji v Lovosicích, který ovšem pořádal Slovan Litoměřice, porazila Lokomotiva B domácí 80:48. Stejně snadno si s Litoměřicemi poradila i BA Sparta Praha (99:55). Jenomže před čtrnácti dny ve své hale v Praze- Stodůlkách udolala BA Sparta Praha (pozor, nejde o ligový celek, ale je to Basketbalová akademie Sparta Praha, vítěz pražského přeboru) Lokomotivu B 67:65 a tím je před víkendovým tuhnickým turnajem vše naprosto jasně dané.

„Musíme vyhrát minimálně o tři body a není co řešit, postupujeme. Samozřejmě za předpokladu, že v neděli zdoláme i Litoměřice, a to by při vší úctě k soupeři neměl být problém. Sparta jsou vlastně extraligové starší dorostenky, které jsou agresivní, bojovné a velice dobře individuálně vybavené. Doma bychom měli hrát na vítězství a uspět, a tím splnit cíl v podobě postupu do II. ligy,“ říká karlovarský trenér Jiří Bárta.

O to se poperou hráčky, jež hrály za béčko celou sezonu krajský přebor plus posily z áčka Větrovcová, Sedláčková a Štrubelová.

Ve druhém turnaji v Praze ještě Sparta porazila Litoměřice 77:49 a před rozhodujícím zápasem vede tabulku kvalifikace o tři body před Lokomotivou B. Vítěz ústeckého přeboru Slovan Litoměřice už nemá šanci do postupu promluvit.

V tuhnické hale se hraje v sobotu od 11.00 hodin rozhodující utkání BK Lokomotiva Karlovy Vary B - BA Sparta Praha a v neděli také od 11.00 hodin poslední zápas kvalifikace Lokomotiva B - Slovan Litoměřice. Rozhodčími obou duelů budou Jan Karásek a Jiří Smetana.

Ivo Vymětalík