V 7. kole Trocal ŽBL hrály také o body do CEWL (Central European Women League - Středoevropské ligy).

Lokomotiva K. Vary 75
Sparta Praha 62

Podařilo se - pražskou Spartu zdolaly o třináct bodů, v lize sice zůstaly sedmé (se stejným bodovým ziskem jako Sparta, Hradec i Trutnov na čtvrtém místě), ale skupinu CEWL bez porážky vedou s velkou nadějí na postup do závěrečné Final Four.

Obrany začaly spolehlivě, na první koš diváci čekali dvě minuty a trefila se hostující Pechová. Až za další minutu přišla první trefa domácích, Magerčiaková vyrovnala. Sparťanská obrana byla o chloupek spolehlivější, a tak si hosté udržovali mírný náskok. Lokomotiva v sestavě Wallace, Sedláčková, Timková, Magerčiaková, Gerstnerová (Zmeková, Kučerová, Bártová, Vodrážková, Pilátová, Dlouhá), šla poprvé do vedení 45 sekund před první pauzou košem Vodrážkové (14:13). Přestávka byla za nerozhodného stavu.

Druhou čtvrtinu Sparta vyhrála i když v 15. minutě po trojkách Wallace a Bártové vedly domácí 29:21. Ve výborné atmosféře živené bubeníky obou táborů hosté za dvě minuty srovnali a o poločase měli mírný náskok (33:38).

Do poloviny třetí části Lokomotiva otočila hlavně zásluhou dobře hrající Vodrážkové, ale ta se bohužel v té chvíli zranila a do zápasu už nanastoupila. To samé postihlo Spartu, odstoupily zraněné Váchová a potom i Pechová. V závěru navíc hosty postihl střelecký výpadek a tak si Karlovaračky vybudovaly náskok (56:48). Nic platný nebyl ani vynikající výkon jamajské rozehrávačky Nicol Zoe Louden, která dokázala jako třetí hráčka v této ligové sezoně nastřílet v jednom utkání přes třicet bodů, přesto že domácí ji ve druhém poločase výborně bránily a nakonec donutily vyfaulovat se. Nic dlužna ji nezůstala ani druhá černá hráčka na palubovce, karlovarská rozehrávačka Tera Wallace.

Tentokrát se k ní přidaly i ostatní, hlavně Timková, Zmeková a Vodrážková, a tak důležitou výhru v poslední části Lokomotiva v pohodě hlídala.

Body: Wallace 15, Vodrážková 13, Gerstnerová 10, Magerčiaková a Zmeková 9, Kučerová 6, Bártová a Timková 5, Dlouhá 2, Sedláčková 1 – Louden 31, Hrabáková 11, Váchová a Pechová 7, Kohoutová 4, Nováková 2.
Fauly: 24:27.
TH: 32/22:26/20.
Trojky: 14/3:8/0.
5 chyb: 39. Zmeková - Louden.
Rozhodčí: Jiří Smetana (Plzeň), Ladislav Neuman (Hřensko).
Diváků: 230.
Po čtvrtinách: 16:16, 33:38, 56:48.
Nejlepší hráčky: Vodrážková - Nicol Zoe Louden.