Ty v sobotu famózně vyhrály v Praze nad Spartou 57:82 a čtvrtou výhrou v řadě se vyšplhaly na pátou příčku tabulky Trocal ŽBL pouze o skóre za čtvrtý Trutnov, který v sobotu přijede do Tuhnic, a každý si lehce spočítá, o co v tomto duelu půjde. Jediný bod před nimi je třetí Valosun Brno.

Na Spartě si hráčky vzaly k srdci slova trenéra Jiřího Bárty o koncentraci na každou minutu a hru od začátku. Slušně rozehrály první poločas a udeřily ve druhém. „To, co jsme trénovali, jsme v utkání splnili, hlavně v obraně, čemuž jsme se věnovali hodně. Úkolem bylo udržet Louden, na niž výtečně hrála osobku Hricková, a to už od půlky a byla jištěná ostatními,“ uvedl Macek. A spokojený trenér Jiří Bárta přitakal: „Musím holky pochválit, skoro úplně stoprocentně splnily to, co měly a co jsme chtěli.“

Po čtrnácti dnech se s karlovarskými hráčkami potkala Adéla Dlouhá, ale už jako jejich protihráčka. V dresu nastoupila až ve 24. minutě a za necelých osm minut pobytu na hřišti stihla nasbírat pět faulů a neúspěšně se pokusit o trojku. „Byla jsem strašně nervózní, klepaly se mi ruce,“ omlouvala svůj výkon. Za Spartu hrála už třetí zápas, v každém průměrně osm minut. „Nemůžu přijít do týmu a hned hrát třicet minut. Já myslím, že na začátek jsem dostala až dost prostoru,“ říká Dlouhá.

Ta si pochvaluje, že je konečně doma, v Praze bydlí. „Chtěla jsem z Varů odejít už dřív, ale pan Maleček mi to povolil až před čtrnácti dny. Bylo mi jedno kam, hlavně do Prahy, a že to vyšlo zrovna do Sparty, jsem ráda,“ dodala.

Výkon Sparty ale v žádném případě nesnižuje výkon Lokomotivy, jak se snaží svým čtenářům namluvit klubový server. „Nedařilo se opoře týmu posledních zápasů Nicole Louden, ale nedařilo se ani jejím spoluhráčkám. Sparta ztratila v zápase nezvykle mnoho míčů a soupeřky z Varů v čele s vynikající Magerčiakovou, která zaznamenala v zápase 31 bodů, toho dokázaly náležitě využít. Když připočítáme špatnou střelbu a nedokonalou obranu, Sparta s tímto výkonem ani nemohla myslet na vítězství. Přísnější kritérium tak dnes splnila snad pouze kapitánka týmu Martina Pechová, která nastřílela 3 trojky a celkem si připsala 17 bodů.“

Před posledními dvěma koly základní části Trocal ŽBL je situace naprosto jasná. Dvě výhry dávají Lokomotivě jistotu účasti v první čtyřce. V sobotu přivítá Karu Trutnov a v neděli jede do Ústí nad Labem.

Ivo Vymětalík