Hráčky Lokomotivy Karlovy Vary nastoupí v 18.00 hodin na palubovce Starz Areny proti domácímu BK Czech coal Aldast Strakonice.

Pro Karlovaračky je úvodní duel na hřišti soupeřek velmi důležitý s ohledem na následný velmi těžký los. „Vůbec se mi to nelíbí. Je to velmi těžké a může se stát, že po pár zápasech budeme bez bodu a na vstupu do soutěže vždy velmi záleží. Rozhodně bych si dovedl představit přijatelnější a příjemnější sled zápasů,“ komentoval los trenér Jiří Bárta.

Po Strakonicích totiž Lokomotivu čeká doma tým USK Praha, venku nejsilnější družstvo ligy Gambrinus Brno a tak dále. Proto všechny síly napíná k duelu ve Strakonicích. V přípravě s nimi hrála dvakrát a pokaždé úspěšně, na turnaji v Myjavě vyhrála 94:87 a v Hradci Králové 96:75. Ovšem Strakonice následně také postoupily do základní skupiny CEWL (Středoevropské ligy).

Kromě stabilních hráček za Strakonice nastoupí i Američanka Ashley Michael King-Bischof, která přípravu na sezonu absolvovala právě v Karlových Varech.

Navíc bude karlovarské Lokomotivě, stejně jako v závěru minulé sezony, chybět pivotmanka Petra Gerstnerová, tentokrát kvůli zlomenému prstu na ruce.

Nejen výsledky z přípravy, ale celková vzájemná bilance hovoří pro Lokomotivu, z dosavadních osmnácti ligových nebo pohárových zápasů Karlovaračky vyhrály devět, a hlavně, naposledy Strakonicím podlehly 14. března 2006.V minulé sezoně všechny čtyři duely vyhrály.

Vdalších zápasech úvodního kola hostí nováček z Ústí nad Labem pražskou Spartu, Gambrinus Brno Hradec Králové a USK Praha Slovanku Tábor.