Před dalšími zápasy ŽBL, kde se jim až tak nevede, jen dobře. „Doufám, že taková výhra bude jednoznačnou psychickou vzpruhou a že nás nakopla k vítězné šňůře,“ uvedla křídelní hráčka Adéla Zmeková a rozehrávačka Katarína Timková si s ní notovala: „Doufám, že tento zápas nám psychicky pomůže a budeme hrát čím dál lépe.“

Právě slovenské hráčky v karlovarském dresu byly ve středu na palubovce dost vidět. Nejlepší z nich byla jako tradičně pivotmanka Michaela Magerčiaková, která za 22 odehraných minut dala 8 bodů a měla čtyři doskoky. Timková odehrála největší porci minut, co je ve Varech, celých 30, a dala 6 bodů se třemi doskoky. Zmeková hrála 16 minut, během kterých dala 2 body a dvakrát doskočila.

„Chtěla jsem se ukázat a předvést, že jsem se na Slovensku něco naučila,“ přiznala Zmeková zvýšenou motivaci proti týmu zpoza východní hranice. „Samozřejmě jsem byla víc namotivovaná, všechny hráčky tam znám,“ doplnila další karlovarská Slovenka Timková.

Obě ovšem připustily, že úplně nesplnily úkol v zápase. Společně se Sedláčkovou měly tyto dvě ubránit slovenskou reprezentantku Andreu Oravcovou, jenomže ta dala 16 bodů, společně se Srbkou Lalovic nejvíc z Bystričanek.

„Měli jsme ji udržet na dvanácti,“ přiznala Timková. V konečném důsledku jí to ale vadit nemusí, protože: „Celkově rozhodla obrana, my jsme dobře bránily všechny.“

Karlovarské basketbalistky věří, že třetí jejich výhra ve Středoevropském poháru se promítne i do samotné ligové soutěže. Příležitost dokázat to mají už dnes, kdy v 5. kole Trocal ŽBL hrají v Táboře s místní Slovankou. Tam už dva roky nevyhrály, naposledy v Kralupech 13. března 2005 o 12 bodů 69:57.

Jinak se Slovankou mají Karlovy Vary dobrou bilanci, z šestnácti vzájemných zápasů jich dvanáct vyhrály.