Stále bez zraněných klíčových rozehrávaček Šándorčínové a Wallace statečně vzdorovaly českému korunnímu princi a poslední čtvrtinu vyhrály 24:22.

BK Lokomotiva Karlovy Vary 73
ZVVZ USK Praha 89

K poslednímu utkání dlouhodobé části Trocal ŽBL, už v sobotu startuje play off, nastoupila Lokomotiva v sestavě Sedláčková, Hricková, Magerčiaková, Vodrážková, Větrovcová (Kučerová, Bártová, Zmeková, Štrubelová) a na klíčovém postu rozehrávačky střídala Sedláčkovou Bártová. Ostatní kvůli tomu musí rotovat sestavou.

Když po minutě hry dala první karlovarský koš a ještě s faulem Větrovcová, hned kontrovala trojkou Mokrošová a v 7. minutě hosté vedli 8:19. V první přestávce to vypadalo na debakl (14:27), ale úvod druhé části byl ze strany domácích famózní. Vše začala trojkou Hricková a když USK nedal koš tři minuty (bylo v tom šest (!) trojkových pokusů), stáhla Lokomotiva rozdíl na čtyři bodíky (23:27). Do poločasu a v průběhu třetí části si ovšem USK vytvořil rozhodující náskok, a tak se mohlo stát, že druhý poločas domácí prohráli pouze 44:45.

Při pohledu do statistiky zápasu je fantastická jedna věc, která se jen tak nevidí Lokomotiva měla stoprocentní úspěšnost trestných hodů (23/23), když nejlepší v tom byla Větrovcová (7/7). Také vyrovnaný poměr trojkových střel stojí za zmínku, jak domácí, tak USK mají na kontě 12/4.

Tímto zápasem skončila pro karlovarské basketbalistky dlouhodobá část Trocal ŽBL, v níž obsadily čtvrté místo.

V sobotu se hraje první čtvrtfinálový zápas play off, ale soupeře budou karlovarské hráčky znát až ve středu, kdy se hraje poslední kolo skupiny A2.

Basketbalistky mistrovského Gambrinusu Brno zakončily základní část první ligy dalším vítězstvím. Neztratily tak ani jediný bod. Čtyřiadvacátý úspěch si připsaly na palubovce městského soupeře Valosunu (110:42), jenž nakonec obsadil třetí místo, díky vzájemným zápasům, před Karlovými Vary. Druhý je USK.

Body: Větrovcová 19, Hricková 17, Magerčiaková 11, Sedláčková a Vodrážková 7, Kučerová 6, Zmeková 4, Bártová 2 - Whalen 14, Elhotová a Godin 13, Burse a Karpova 10, Hartigová 8, Ferančíková a Pecková 6, Mokrošová 5, Štěpánová a Le Dréan 2.
Fauly: 18:23.
TH: 23/23: 17/15.
Trojky: 12/4:12/4.
5 chyb: 39. Janell Burse (USK).
Rozhodčí: Ilona Kittlerová (Kladno), Václav Hanuš (Strakonice).
Diváků: 85.
Po čtvrtinách: 14:27, 29:44, 49:67.
Nejlepší hráčky: Katarína Hricková - Elodie Godin.

Ivo Vymětalík