SKB Rokycany 80
Thermia Karlovy Vary 90

Domácí, kteří podobně jako Karlovarští pomýšlejí na vyšší posty v soutěži, považovali svoje vítězství v tomto utkání za ´povinnost´ a od začátku na Thermii vyvíjeli tlak. „Zejména pod košem, kam se opět z prvoligové Plzně vrátil vynikající Pechman, který v předchozích letech několikrát sám proti nám zařídil Rokycanům vítězství,“ zdůraznil přednosti soupeře karlovarský trenér Zdeněk Pešek.

Hosté z lázní, přestože opět byli nekompletní, ale nastoupili s odhodláním bojovat do posledních sil. „Celé tři čtvrtiny byli domácí aktivnější, zejména na perimetru, my měli navrch v obranné činnosti a po změně stran i v útočných doskocích. V koncovce jsme pak vsadili na rychlé zakončení a zatímco domácí dali z posledních šesti útoků pouze tři body, Thermie jich ze sedmi útoků dala 12 a tři z toho stihli naši hráči zasmečovat shora,“ vylíčil průběh důležitého duelu Pešek a dodal: „Thermie poprvé v historii vzájemných zápasů v Rokycanech vyhrála a i domácí publikum muselo nakonec uznat, že zaslouženě.“

Body Thermie: Jiří Slavík 31 (1x3), Rosťa Slavík 16, Nechala 11 (1x3), Pešek 10, Faul 8, Kempf 7 (1x3), Horejš 4, Hála 3; za domácí nejlépe Pechman 18 (1x3), Tomáško 12, Havránek 11 (1x3).
Čtvrtiny: 19:17, 21:19, 16:20, 24:34.


BK Beroun 89
Thermia Karlovy Vary 88

Domácí v sobotu porazili silný Most a povzbuzeni tímto vítězstvím nastoupili s velkým sebevědomím. To posílilo i nasazení, poprvé v této sezoně, dvou hostujících hráčů Sokola Pražského a v neposlední řadě i dobrá orientace ve stísněných prostorách jejich tělocvičny. „Hráči na lavičce i diváci sedí s nohama v hřišti a místa za koši je tak málo, že to ohrožuje zdraví hráčů,“ přibližuje neregulérní podmínky karlovarský kouč.

Karlovarští celý zápas účinně vzdorovali zónové obraně domácích a nenechali se vyvést z míry ani jejich tvrdostí, kterou sudí benevolentně přehlíželi. „Stejně jako v Rokycanech zahrála výborně naše ´silná trojka´ bratři Slavíkové s Peškem, bohužel ale z pracovních důvodů chyběl pilíř obrany Marcel Faul a naneštěstí i body zbývajících hráčů. Boguský, Hála, Horejš, Jindra, Kempf, Myšička a Nechala dali dohromady jen 23 body, a to je dost málo,“ posteskl si Pešek.

V závěru herně vyrovnaného duelu nakonec padla na Thermii smůla. „Domácí vedli o bod a my měli výhodu posledního útoku, na který jsme měli 19 vteřin, a ty jsme bohužel kvůli našemu vlastnímu zaváhání promeškali a stálo nás to vítězství,“ lituje karlovarský kouč a dodává: „Byl to z mého pohledu vynikající zápas a od fantastického zakončení víkendu nás dělil jen jediný koš.“

Body Thermie: Jiří Slavík 38 (1x3), Rosťa Slavík 16, Pešek 13 (1x3), Horejš 6, Myšička a Hála po 5, Boguský 3 (1x3), Kempf 2; za domácí nejlépe Šašek 20 (3x3), Karásek 14, Forejt 13 (2x3).
Čtvrtiny: 22:25, 24:20, 21:21, 22:22.

Poslední podzimní mistráky odehraje Thermie doma ve Dvorech, a bude na co koukat! V sobotu 8. prosince přijede do lázní druhý tým tabulky České Budějovice a v neděli lídr soutěže Sokol Písek. Poslední utkání roku pak Karlovarští odehrají v pátek 14. prosince, kdy je čeká pohárové utkání s prvoligovou Plzní.