Dvaadvacetiletá hráčka Adéla Dlouhá působí v Lokomotivě Karlovy Vary už třetím rokem. Je jedním z hlavních „stavebních kamenů“ karlovarského družstva trenéra Bárty.

Jakpak jste se vůbec dostala k basketbalu?
Rodiče mě přihlásili na základní školu v Litoměřicích se zaměřením na basketbal a ve druhé třídě jsem si poprvé vzala míč do ruky.

V jakých klubech jste hrála před tím, než jste přišla do Lokomotivy Karlovy Vary?
Bylo to hned několik celků. Jak už řečeno, začínala jsem ve Slovanu Litoměřice, odkud jsem putovala do České Lípy. Pak jsem přestoupila do pražské Slovanky. Z té jsem se přesunula do Ústí nad Labem, no a pak už rovnou sem kvámdo Karlových Varů.

Jaký je Váš dosud největší úspěch v basketbalu?
Cením si druhého místa v Českém poháru mladších dorostenek a třetího místa v Českém poháru starších dorostenek. Ale největší úspěch kterého se mi podařilo dosáhnout, je třetí místo v Poháru žen s Karlovými Vary.

Ve středoevropské lize se vám povedlo postoupit ze skupiny. Jak se těšíte na pokračování ve středoevropské lize?
Hodně se těším. Čekají nás důležitá utkání doma i venku, ve kterých bychom rády uspěly a postoupily dál. Středoevropský pohár je pro hráčky i jízdenka do zahraničí.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?
Určitě bych se chtěla za basketbalem podívat do ciziny. V Karlových Varech se mi líbí, ale kdybych dostala někdy zajímavou nabídku ze zahraničí, tak bych se jí rozhodně nebránila.

Jak jste na tom se školou. Ještě stále studujete?
Studovala jsem, ale kvůli Lokomotivě jsem musela přestat. Rozhodla jsem se naplno věnovat basketbalu.

Co děláte ve volném čase?
Strašně ráda spím. Miluji takové to lenošení. (úsměv) Teď vážně. Ráda se scházím s kamarády na kus řeči a ve volných chvílích surfuji na internetu. Když mohu, tak se vracím k rodičům domů a trávím s nimi aspoň nějakou tu chvilku.