Po zimní přestávce se zítra opět roztočí kola ligových soutěží nohejbalistů a sezona tak začíná i pro úřadující klubové vicemistry z Karlových Varů.

Witte Automotive extraliga v nohejbalu se letos vrací k osvědčenému modelu. Na základní část, která se bude hrát v jediné osmičlenné skupině každý s každým dvoukolově, naváže play off, kde si to na dvě vítězná utkání rozdají první se čtvrtým a druhý s třetím mužstvem tabulky. Vítězové semifinálových duelů se pak opět na dvě vítězná utkání střetnou o titul a poražení sehrají jediný zápas o bronz.

Karlovarští vstoupí do soutěže na domácí půdě, kterou pro tentokrát představuje palubovka haly Lokomotivy v Tuhnicích. V ní přivítají zítra ve 14.00 mužstvo Sokola Břve. Soupeř z vesnice kousek za Prahou se ve své extraligové premiéře loni umístil šestý, leletos ale bude zřejmě hrát s daleko vyššími ambicemi. Do Břví totiž zamířily významné posily, slovenský reprezentant Richard Makara, který hrál loni za Liapor, a Březina ze Šacungu. Tihle dva spolu s Babkou vytvořili vysoce kvalitní trio, které o uplynulém víkendu ve Vsetíně dokázalo vyprášit kožichy i košickým mistrům světa bratrům Perunovýms Brutovským!

Karlovarský Liapor bude letos naopak po dlouhé době spoléhat výhradně na vlastní odchovance. „Do základní sestavy se z béčka vrací Karel Bláha a kostru týmu s ním budou tvořit Honza Vanke, Jirka Dvořák, Tomáš Bíbr, Honza Kubát a Kuba Vopálenský. Pokud bude třeba, mohou do sestavy naskočit fluktuanti z béčka Vlasta Kubín s Frantou Veselým,“ prozradil sestavu extraligového A mužstva kapitán týmu Michal Kokštein.

Sezona začíná i pro rezervu Liaporu, kterou v 1. kole II. ligy čeká krajské derby v Aši. I toto utkání bude mít pikantní příchuť, neboť v dresu Jiskry Aš nastoupí chodovský Martin Čermák, který, podobně jako Ríša Makara, ještě loni hájil barvy karlovarského Liaporu.