Na start Carlsbad Ski Sprintu se postavilo dvanáct běžců ze tří zemí: Česka, Ruska a Německa. Vítěz každého závodu připsal své republice tři body, druhý dva, a poslední jeden bodík.

Českou republiku pod vedením trenérské dvojce Petrásek – Korunka reprezentovali sprinteři Aleš Razým, ktrerý nahradil Lukáše Bauera, Martin Koukal, Dušan Kožíšek a karlovarákům velice známý Milan Šperl.

Našeho západního souseda, Německo, reprezentovala čtveřice Johann Stöhr, Lars Hänel, Oliver Wünsch a Robert Metze. V ruském národním dresu nastoupili Gafarov, Petuchov, Usatchev a Gulaev.

Jako první se na start 700 metrů dlouhé tratě postavila trojce Razým, Stöhr, Gafarov. Aleš Razým výborně odstartoval a od počátku závodu udával tempo. Na první obrátce jel v čele a když se jezdci otáčeli podruhé, tak už měl zřetelný náskok, který do cíle uhájil.

Po druhém sprintu, v kterém hájil barvy České republiky Milan Šperl, bylo pořadí vyrovnané. Milan se dostal do kontaktu s jedním ze soupeřů a na lepší než třetí místo to už nebylo.

Postupně si mezi sebou zazávodili všichni běžci se všemi. V posledním závodě vyhrál Aleš Razým a povedlo se mu smazat dvoubodový náskok Ruska.

Musela se jet rozhodující rozjížďka. Na start velkého finále se postavil výborně běhající Aleš Razým a Anton Gafarov. Rus potvrdil, že se mu v Karlových Varech dařilo a velikým podílem tak pomohl své vlasti k celkovému vítězství.

Celkové pořadí:
1. Rusko 36
2. Česko 36
3. Německo 22