Oblíbený mítink ve skoku vysokém, který má tradici téměř čtvrt století, se podle slov organizátorů opravdu vydařil. Do chodovské městské haly se totiž sjelo více než osmdesát výškařů nejen z karlovarského regionu, ale také z Mostu, Lovosic, Klatov, či dokonce až z Brna.

Hned v úvodní kategorii „minižaček“ se pořádně zablýskalo: devítiletá Jana Novotná z Triatletu Karlovy Vary se postarala o šok, když dokázala zdolat laťku v neuvěřitelné výšce 132 cm. Tento výkon byl podle dobrozdání pořadatelů nejhodnotnějším výkonem Vánoční laťky, neboť stávající rekord v této kategorii byl překonán o rovných 21 cm!

O další pěkný výkon se postarala závodnice AK Sokolov, třináctiletá Alena Roháčková, která zvítězila v kategorii mladších žákyň výkonem 146 cm.

V kategorii staršího žactva se blýskl mezi atlety ´neatlet´ Martin Schmidt ze 6. ZŠ Sokolov, který perfektním výkonem zastínil domácího Roberta Daňhela a zvítězil na pokusy rovněž úctyhodným výkonem 172 cm.

Vrcholem akce pak byla soutěž mužů, kdy se v Chodově opět představil jeden z nejlepších juniorů Evropy Jan Somerschuh s osobním rekordem 214 cm. Vedle něj se v této soutěži prezentovali hned dva další mistři České republiky, Vladimír Tomek z Karlových Varů s osobním rekordem 205 cm a Jakub Seidl z AK Sokolov s osobním rekordem 193 cm. Krok s nimi drželi i dva chodovští vícebojaři Jan Jirovec a Zdeněk Kratochvíl.

Vítězný Jan Somerschuh se tentokrát musel spokojit jen s výškou 207 cm. Přesto byl ozdobou celého mítinku a sklidil za své pokusy zasloužený potlesk a sympatie celé haly, stejně tak jako vítězka kategorie žen Jitka Moudrá (ACP Brno) se 171 cm, která se zúčastňuje tohoto mítinku již od věku mladší žákyně a je držitelkou mnoha rekordů.

Miloš Volek