Fotbalové oslavy v Potůčkách

Kdy se v Potůčkách prvně koplo do balonu, se neví, ale soutěžní fotbalová utkání se tady hrají už rovných 40 let. Toto jubileum oslaví Potůčkovští tuto sobotu 24. května, a jak jinak než fotbalem.Naturnaji, který na místním hřišti začne v 10.00 hodin, bude k vidění řada exhibičních utkání. Účast přislíbily týmy Stará garda Vejprty, staří páni z německého Johanngeorgenstadtu a domácí barvy bude hájit tým sestavený z místních old boys, bývalých hráčů a fanoušků. Za vidění bude určitě stát i zápas mezi ženami z Potůčků a Abertam.

Orientační běh v Nejdku

Sport, který se odehrává na nejkrásnějším stadionu světa, tedy v přírodě, se jmenuje orientační běh. Jeho vyznavači se o víkendu sejdou na dvoudenních závodech v Nejdku. Vypsány jsou pro všechny věkové kategorie včetně rodičů s dětmi a závodit se bude v sobotu na Křížovém vrchu a v neděli nad „Koupákem“.

Přihlášky se přijímají v centru závodu v tělocvičně ZŠ Karlovarská, v sobotu do 12.00 a v neděli do 9.00 hodin. Více na www.obnej.estranky.cz.

Údolím Střely z Toužimi do Skoků

Putování malebným krajem s krásnou přírodou i množstvím památek čeká všechny, kdo se s turisty KČT Slovan Karlovy Vary vydají v sobotu 24. května na poznávací výlet na trase z Toužimi do Skoků. Trasa dlouhá kolem 20 km vede nejprve do Kozlova, kde je připravena prohlídka původně gotického kostela Nanebevzetí Panny Marie, a dále pokračuje údolím řeky Střely, kterou překonává dávno zapomenutými lávkami, ale i brody. Cílem je zaniklá obec Skoky, kde je připravena návštěva významného poutního kostela Navštívení Panny Marie.

Odjezd autobusem z dolního nádraží v Karlových Varech v 8.25 (směr Plzeň).