Ve 3. kole Trocal ŽBL dostaly obrovskou lekci na palubovce mistrovského Gambrinusu Brno. Devadesátibodová porážka je nejhorším debaklem v novodobé historii klubu.

Gambrinus Sika Brno 113
BK Lokomotiva K. Vary 23

Obhájkyně titulu nedaly svým soupeřkám nejmenší šanci na odpor, hned od prvních minut Brňanky své soupeřky předčily rychlostí, důrazem v obraně a hlavně přesnou střelbou.

Lokomotiva v sestavě Wallace, Dlouhá, Kučerová, Magerčiaková, Vodrážková (Timková, Zmeková, Gerstnerová, Sedláčková, Štrubelová, Pilátová) dokázala ještě v první čtvrtině vstřelit deset bodů, i když už prohrávala o dvacet 30:10, ale ve druhé už jen pět a ve třetí dokonce ani jednou (!) neskórovala. To je počin jaký nemá obdoby a důvod ke studu i pro žákyně.

Exhibice „Žabin“ ostře kontrastovala s mizerným výkonem Karlovaraček, které si snad ani nevšimly, že při své premiéře v české lize byla nejlepší hráčkou zápasu vyhlášena nejexotičtější posila Gambrinusu z Mali Hamchetou Maiga-Ba.

Při té bídě je naprosto neuvěřitelná stoprocentní bilance hostí při trestných hodech, jinak se do zápisu o utkání ani nehodí dívat.

Body: Machová a Žirková 15, Maiga-Ba a Ivkovicné-Beres 14, Vítečková 13, Stehlíková 11, Veselá 10. Kulichová 9, Večeřová a Whitmore 6 - Wallace 6, Vodrážková a Gerstnerová 4, Kučerová 3, Dlouhá, Štrubelová a Magerčiaková 2.
Fauly: 8:18.
TH: 24/17:4/4.
Trojky: 14/10:16/1.
Rozhodčí: Vlastimil Kurz (Brno), Martin Janovský (Krnov).
Diváků: 300.
Po čtvrtinách: 30:10, 56:15, 84:15.
Nejlepší hráčka: Hamchetou Maiga-Ba.