Na šampionátu v lyžařském středisku Dospat startovala ve čtyřech závodech a ve třech se umístila v lepší polovině druhé desítky. Nejlepšího umístění v individuálních závodech dosáhla nejdecká juniorka na dlouhé trati, kde v konkurenci šesti desítek závodnic z 15 zemí dojela na 13. místě, ve sprintu vybojovala 15. a na krátké trati 22. místo.

„První dva závody mistrovství, sprint a dlouhá trať, se běžely za ideálního, mrazivého, ale slunečného počasí. Na dlouhé trati měla Andrea závod velmi dobře rozjetý, ale při střetu s jiným běžcem a následném pádu si nalomila hůlku, a to ji připravilo o ještě lepší umístění,“ podotkl k největšímu úspěchu své svěřenkyně nejdecký trenér Jaromír Frey.

Těžce vybojované bylo i 22. místo na krátké trati. „Závod už se jel za podstatně horších podmínek, v silném větru a sněžení, a stopy byly místy měkké tak, že se nedala dobře využít lyžařská technika,“ podotkl Frey.

Čtvrtým závodem, kde Andrea startovala, byla štafeta, kterou rozbíhala. Bohužel jí chyba hned na první kontrole stála čtyři minuty, které už se nepodařilo ani jí, ani dalším dvěma závodnicím dohnat a skončily desáté.