V sobotu 26. října se zde totiž uskuteční Mistrovství Evropy 2013 federace INBA, největší světové organizace naturálních sportovců, kteří striktně odmítají zneužívání veškerých látek dopingového charakteru. Celkově se zde představí sportovci v jedenadvaceti kategoriích mužů, žen i dětí. Zastoupení zde bude mít samozřejmě i místní úspěšný Natural bodybuilding team Karlovy Vary.

„Kromě sportovců z České republiky již máme potvrzenu účast výprav ze Slovenska, Maďarska, Německa, Ruska, Belgie či Francie. V jednání jsou i další země," odtajnil za pořadatele Tomáš Procházka. Příští víkend proběhne v Bystřici pod Hostýnem nominační soutěž pro sportovce z Česka. „Po nominační soutěži budeme vědět, kdo dorazí do Karlových Varů a komu mohou fanoušci držet palce," poukazuje Procházka a pokračuje: „Stejně jako při loňském mistrovství světa musíme nesmírně poděkovat za podporu městu Karlovy Vary a jeho primátoru Petru Kulhánkovi, který i tentokrát převzal záštitu nad touto vrcholnou akcí naturálů."

Kromě samotné soutěže, která bude na pořadu ve velkém sále lázeňského hotelu Thermal, a to v sobotu 26. října, se mohou těšit příchozí od 8.30 do 20.00 hodin na tradiční výstavu místních i mimovarských firem z různých oborů, které si jistě připraví různá lákadla, ukázky, ochutnávky výrobků atd.
„Na samotné Expo je vstup zdarma, celodenní vstupenky na INBA mistrovství Evropy bude možné zakoupit na místě za cenu 300 Kč," poukazuje Procházka.

„V případě, že by si zájemci chtěli zajistit vstupenky předem za zvýhodněnou cenu, a to 250 Kč, mohou tak učinit již nyní, buďto ve Fit klubu Boba ve Svahové ulici, nebo na tel. čísle: 353 223 555, nebo v pobočce cestovní kanceláře Čedok v ulici Davida Bechera v Karlových Varech," dodal závěrem Procházka.