Před utkáním trenéři hostujícího týmu očekávali, co asi udělá s mladým týmem předchozí nešťastná prohra v prodloužení s VŠ Praha, a tak trenérské duo doplnilo i z důvodu dílčí marodky na soupisku zpět zkušenou Míšu Magerčiakovou.

Jenomže světe, div se. Karlovarský tým byl od počátku zápasu lepším celkem a neustále si držel bodový odskok od soupeře. Přestože tým z města automobilů bojoval a několikrát se dostal i na dostřel, dokázala tentokrát Lokomotiva vždy zabrat a svůj náskok udržet, a na konci utkání jej dokonce navýšit na konečných 24 bodů.

Svůj podíl na vítězství měly tentokrát kromě nových posil Ramirez, Halasz a Blazejewski i ostatní hráčky základní kostry týmu. Svůj prostor tak dostala veteránka Magerčiaková a juniorky Moučková, Malečková a Drahokoupilová.

Již dnes, tedy ve středu 29. října, budou moci fanoušci ženského basketbalu vidět od 17:30 hodin, zda si euforii z vítězství nad Slovankou přenesou hráčky Lokomotivy na domácí palubovce i do veletěžkého utkání s euroligovým týmem IMOS Brno.

Žabiny naopak v minulém ligovém kole podlehly na domácí půdě o koš Lvicím Hradec Králové, a tak si budou chtít napravit chuť právě v Karlových Varech.

Slovanka Mladá Boleslav – BK Lokomotiva Karlovy Vary 56:80 (14:20, 26:34, 40:54).