Lokomotiva po většinu utkání tahala za kratší konec, ale trenér Tomáš Veselý nekladl výsledku nějak silnou váhu. „Do utkání jsme nastoupili z plné přípravy. Děvčata byla dopoledne v posilovně a pak měla náročné výběhy do vrchu. Proto se na zápas s Mosambikem dívám jako na nějaké zpestření než na nějaký vážný test. O nějaké herní přípravě se můžeme bavit až tak za měsíc," poznamenal na úvod kouč Veselý.

Veliký prostor na palubovce dostaly mladé dorostenky. „Chtěli jsme jim dát alespoň deset minut a to se povedlo. Měly možnost se předvést," přidal trenér.
Mosambik působil velice sympatickým dojmem. „Myslím si, že nemají špatný tým. Na druhou stranu naše reprezentace je dokázala dvakrát porazit, takže český basketbal je asi někde jinde nežli ten africký," okomentoval Veselý výkon soupeře.

Na palubovce KV Areny se představily i nové tváře v týmu Lokomotivy. Maria Blazejewski, Sara Marie Halasz a Kristina Bridina. „Maria už u nás působila vloni a je opravdovým profesionálem. Její přístup k tréninku je pro naše mladé hráčky velikým příkladem. Sara bude mít za úkol zacelit díru po Matei Tavič, která po sezoně své angažmá v Karlových Varech ukončila. Střílela hodně bodů a odešla za lepším. Myslíme si, že by se jí to mohlo podařit. No ale co se týče Lotyšky Kristiny Bridiny, tak tam spokojeni nejsme. Zřejmě budeme muset hledat někoho jiného na tento post. Podle mého její výkonnost není momentálně na takové úrovni, abychom na ní mohli stavět hru našeho mladého týmu. Potřebujeme ústřední rozehrávačku takových kvalit, která náš tým potáhne," dodal trenér Tomáš Veselý.

Loko KV – Mosambik 57:77. Nejvíce bodů: Blazejewski 13, Halasz 10 – Ngulela 18, Dongue 17.