Nakonec se basketbalistkám Lokomotivy podařilo prodloužit sérii výher i na hřišti posledního Karlína a to nejtěsnějším rozdílem 73:72. 

Varováním mohly být pro karlovarské hráčky výsledky probíhajícího kola skupiny A2, kdy outsideři hráli vyrovnaná utkání.

Zápas v Karlíně zahájili hosté dobrou obranou a díky rychlým protiútokům od počátku vedli. Snaha hrát pro „Škeru“ byla uspěšná a brzy odskočili na rozdíl deseti bodů. „Problémy nám dělala jako vždy američanka Brownová, která nás trápila především svými útočnými doskoky,“ poznamenal trenér David Zdeněk.

Nutno dodat, že dvě ze tří karlovarských dlouhých hráček nebyly zdravotně stoprocentně v pořádku a tak často odblokovávaly domácí pivotky malé hráčky. 

I přes tyto potíže však stále Lokomotiva vedla o 10 bodů. Zdálo se, že je jen otázkou času, kdy se rozdíl zvětší. Domácí se ale nevzdali a díky třem faulům na útočné polovině po neuspěšné střele házely zdarma trestné hody.

Když pak tuto sérii završily úspěšnou trojkou, náskok Karlových Varů se snížil na pouhé tři body. Rázem tu byla dramatická koncovka. Dvanáct vteřin před koncem čtvrté čtvrtiny dala koš domácí rozehrávačka Merschová a útok hostí zastavil soupeř faulem, po kterém Lokomotiva vhazovala ze strany sedm vteřin do konce. Na ukazateli bylo skóre 72:71 pro domácí.

„Na štěsté domluvená akce vyšla a Škery (pozn. red.: Lucka Krč-Turbová) vstřelila čistý koš a dostala nás do vedení. Karlín i přes výhodu oddechového času už nám nestihl vítězství vzít,“ přiznal kouč Zdeněk.

O proti stoprocentním trestným hodům (13/13), za které si zaslouží tým pochvalu, musí hráčky zpytovat svědomí nad dvaadvaceti ztracenými míči.

David Zdeněk se za utkáním ještě jednou ohlédl. „Dobře rozehrané utkání jsme málem nezvládli. Chci ale holky pochválit, protože, jak je vidět z výsledků ostatních zápasů, chyby dělají i otatní zkušenější týmy. Jsem rád za čtyři vítězství za sebou. Snad se dáme zdravotně dopořádku, abychom se mohli pokusit před domácím publikem prodloužit vítěznou šňůru se Strakonicemi,“ přeje si.

Houdková Jana patřila mezi nejlepší hráčkya Lokomotivy. „Utkání vypadalo jednoduše, ale je vidět, že ve skupině A2 může kdokoli porazit kohokoli. O to si myslím je vítězství cennější a věřím, že nám ještě pomůže v boji o výchozí pozici pro play-off,“ doplnila.

DSK Karlín – BK Lokomotiva Karlovy Vary 72:73 (9:18; 28:39; 49:58)
Rozhodčí: Znamínko Petr, Baloun Jan. Komisař: Matějček Josef.
Body BK Loko: Krč-Turbová 21 (3/3), Kučerová 16 (4/4), Houdková 13 (3/3), Sedláčková 8 (2x3), Muchová 5 (1x3, 2/2), Letková 5 (1/1), Novocká (1x3), Pospíšilová 2.

Další utkání hrají basketbalistky Lokomotivy už tuto neděli (4. března) a to od 17:30 hodin. Na palubovce haly v Jízdárenské ulici v Tuhnicích se představí soused v tabulce tým Strakonic.

(jč, mal)