„Mač" může rozhodnout, zda si Karlovaračky udrží, v případě vítězství, před posledními dvěma zápasy reálnou naději na zajištění extraligové příslušnosti pro příští sezony nebo se v opačném případě můžeme již chystat na baráž.

K veledůležitému zápasu nastupují oba týmy posilněny vítězstvím z posledního kola, kdy cizinecká legie týmu Ostravy vyprovodila Slovanku Mladou Boleslav vítězstvím o patnáct bodů a karlovarské družstvo dokázalo po nervy-drásajícím průběhu udolat Se-ven Strakonice o dva bodíky.

To samozřejmě nahrává psychice obou týmů, rozdílem však bude zejména počet připravených hráček k zápasu. Zatímco na straně hostů z Moravy má trenér Pavlát k dispozici kompletní kádr, domácí kouč Smačko stále nemůže počítat se zraněnými Kušlitovou a Blazejewski a momentálně ne zcela fit Houdkovou a Ariel Thomas. Ještě v klubu musí doufat, že nemoc a lehké zranění dovolí nastoupit Halász i Malečkové.

Každopádně handicap rozdílu kvantity kádru může určitě dohonit šestý hráč na palubovce a tím doufáme bude co nejvíc divácky našlapaná tuhnická hala. Hráčky i vedení týmu tímto zvou všechny fandy basketbalu a vzkazují: „Přijďte nás povzbudit, my se vám za to odvděčíme co nejlepším výkonem a snad to spolu dotáhneme do vítězného konce," znějí hlasy z tábora Lokomotivy.

O tomto víkendu však sehrají velmi důležité utkání i mládežnické týmy karlovarského klubu. Ligové kadetky U17 hrají v sobotu na domácí palubovce od 12:00 hodin odvetné utkání předkola play-off s týmem Litoměřic. Po prohře o jediný bodík v předchozím zápase musí pro vidinu postupu jakýmkoliv způsobem vyhrát.

Nejmladší minižákyně U11 odehrají poslední dvě utkání nadstavby své soutěže v Klatovech s domácím týmem a družstvem DBaK Plzeň. Následné vítězství je posílá na Národní finále ČR a ligové žákyně U14 se pokusí v sobotu a neděli zvítězit na hřištích Jičína a Brandýsa a posunout se na třetí příčku tabulky.
V neděli ještě mohou diváci vidět v domácím prostředí minižačky U12, které v nadstavbové části o postup na mistrovství republiky budou bojovat s týmy z Plzně a Klatov.