„V sedmi letech jsem začal hrát závodně tenis za TK Sokolov, kde jsem vydržel osm let. Tenis mi ale ubíral značně energii a také svalovou hmotu a hodně také trpěly klouby, takže jsem se rozhodl pro fitness, i když začátky byly hodně krušné, jelikož jsem nedodržoval určitá pravidla, například stravu," ohlédl se zpátky v čase Lukáš Veitl. I jemu nejen fitness, ale i naturální kulturistika naprosto učarovaly a staly se jeho sportovním číslem jedna.

„Cvičím dva a půl roku a motivaci jsem získával z různých cvičebních videí na internetu, ze kterých jsem se postupně dozvídal, jak správně cvičit, jak upravovat stravu či jak je to se suplementací," podotkl Veitl a hned přidal: „Další motivací pro mě jsou nominační závody ať už na Evropu či svět, to vás pak žene kupředu." Sám ale ví, že nic není zadarmo a tomuto sportu musí na rozdíl od jiných sportovců hodně obětovat.

„Určitě to omezuje život, člověk tomu musí hodně obětovat, ať už jde o jídelníček či tréninkové procesy, když prakticky veškerý čas trávíte v posilovně. Pokud chcete něco dokázat, musíte poctivě trénovat a makat na sobě, je to také hodně o hlavě a hlavní je motivace, bez té by to nešlo," dobře ví Veitl.
Sokolovský závodník se představil i na svých premiérových závodech Natur-sport Beauty & Fitness Cup 2016 v Praze , kde se představil v kategorii Mr. Physique, kde v konkurenci třinácti závodníků nakonec skončil těsně pod stupni vítězů, a to na čtvrtém místě. Lukáš Veitl.

„V této kategorii se závodníci zaměřují na horní polovinu těla, když rozhodčí posuzují například vyrýsovanost těla, symetrii těla, projev na pódiu a další detaily. Co se týče závodu, tak jsem byl v kategorii nejmladší, nejmenší a nejlehčí, jelikož kategorie juniorů nebyla, ale jsem rád za každou zkušenost, která mě posune o trošku výše," řekl s úsměvem Veitl.

Sokolovský rodák, který trénuje ve fitness centru Ural Sokolov pod taktovkou trenéra Ladislava Kušníra, má před sebou slibnou budoucnost.
„Podle slov mého trenéra mám velký potenciál, tak já doufám, že ho plně využiji. Chci se řádně připravit na mistrovskou soutěž, ze které bych se kvalifikoval na Českou republiku, kde postupuje do finále šest závodníků, kteří se pak dostanou i na Evropu, to je také můj sen a cíl. Pokud se to podaří, tak bych chtěl okusit i světovou soutěž, ale uvidíme, jak vše dopadne, každopádně mám vše ve svých rukou," míní Veitl. Sokolovský mladíček však ví, že bez sponzorů by těžko tento sport finančně zvládal.

„Je to těžké, sehnat nějakého sponzora, takže prozatím je mým velkým fanouškem, ale i sponzorem můj taťka, za což mu patří velké poděkování, jelikož mě doprovází na všech akcích a má se mnou svatou trpělivost, takže děkuji, tati! Pokud by se potenciální sponzor našel, budu velice rád, protože je to opravdu těžké, sehnat vstřícného sponzora. Mohou mě kontaktovat na mailové adrese veitl.luky@seznam.cz, facebooku Lukáš Veitl nebo na instagramu LukasVeitl, kde jim podám podrobnější informace," uzavřel Veitl.