A tak se o uplynulém víkendu vydala devítka nadějí Jiskry Witte Nejdek do sousedního Saska. V Annabergu je čekal 5. ročník „Turnaje trpaslíků" Zwergen cup, vypsaný pro věkové kategorie od 11 do 17 let. Nejdecký badminton na turnaji reprezentovali Daniel Satýnek, Pavel a Tomáš Bršťákovi, Matěj a Ondra Šilhanovi, Josef Kozák, Natálie Štěříková, Simona Špuláková a Mai Nguyenová, a dohromady přivezli šest medailí, z toho čtyři zlaté, a navíc ještě „brambory" teprve šestiletého benjamínka výpravy Tomáše Bršťáka.

V kategorii U11 vybojoval zlato Pája Bršťák, když ve finále porazil Felixe Weißbacha (TSV Rot-Weiß Arnsfeld) ve dvou setech 21:19 a 21:5, bronzovou pak přidal Matěj Šilhan a 4. místo uhrál Tomáš Bršťák. Ve stejné věkové skupině děvčat překvapivě dominovala Natálka Štěříková, když porazila ve finále domácí Alinu Müller ve dvou setech 21:10 a 21:17. Třetí zlatou medaili pro Nejdek vybojoval Ondra Šilhan, když nenašel přemožitele v kategorii U13, a stejně úspěšná byla i Simona Špuláková v kategorii U15. Medailovou sbírku Nejdečáků doplnila stříbrem Mai Nguyenová, která ve finále kategorie U17 nestačila na Němku Betty Leibigerovou, která jí překvapivě hladkou výhrou 12:21, 14:21 oplatila dubnovou porážku 2:1 z Marienbergu.

Medaili na dosah ruky měl i Pepča Kozák, nakonec ale skončil v kategorii U15 na 5. místě, a o dvě příčky za ním skončil ve své turnajové premiéře Daniel Satýnek. Nejdecký badmintonový potěr si teď dá na měsíc od opeřeného míčku pokoj, nejbližší společnou akcí pak bude v půlce srpna týdenní kondiční soustředění v Mírové pod Kozákovem.