Pro nejdecké zápasnické naděje to totiž byla první prověrka v letošním roce. A byla úspěšná. O víkendu se tedy Nejdečané vydali do Kladna, kde se představili na memoriálu pánů Korycha a Zemana v zápase řecko-římském.

Letos se na memoriál sjel rekordní počet zápasníků, a to 197 z osmnácti oddílů z celé České republiky. „S novým rokem přišel na pořad i přesun většiny našich kluků do starší věkové kategorie, což nejen pro nás znamenalo další výzvu, se kterou se ale kluci poprali parádně," načal své hodnocení trenér nejdeckého klubu Jakub Odl.

Velkou premiéru si v nejdeckém trikotu odbyl v Kladně nejmladší zápasník Áďa Hajný, který se představil v přípravce B, když ve své váhové kategorii ho čekali hned čtyři konkurenti.

„Adam na ně bez jakéhokoliv respektu doslova vlétl a každého během několika málo vteřin položil na lopatky. Prvním místem nám tak ukázal, že se v budoucnu máme na co těšit," pochvaloval si úspěch malého zápasnického benjamínka Odl. Dalším bojovníkem v kategorii přípravky B v dresu Nejdku byl Daniel Pohlodek. Tomu těsně utekl boj o stříbro a skončil tak na třetím místě.

V kategorii přípravky A hájil barvy Nejdku Lukáš Eckert, který předvedl bojovné výkony a i přes dvě výhry se umístil na konečném šestém místě. Nejvíce obsazenou váhu měl Honza Dušek, který měl hned čtrnáct soupeřů. Po dobrém výkonu se Dušek umístil na konečné šesté příčce.

„Nejpočetnější zastoupení jsme však měli v kategorii mladších žáků, kde se představilo hned sedm našich kluků," poukazoval nejdecký kouč. V nejlehčí váhové kategorii bojoval Alex Treml, který skončil na čtvrtém místě. O váhu výše pak zápasili Láďa Rakyta a Vítek Novotný.

„Ládíkovi se bohužel nepodařilo i přes vyrovnané zápasy postoupit ze skupiny. Vítek svou skupinu s přehledem vyhrál a postoupil do finále. Tam však nastoupil proti staršímu soupeři z Hodonína, a i když předvedl krásný zápas, na vítězství to nestačilo, nakonec prohrál těsně na body a bral tak stříbro," popisoval Odl.

Dvě zlata přibalili Nejdku do medailové sbírky David Cvinger a Jirka Chadima, kteří bez nejmenšího zaváhání porazili všechny svoje soupeře a zaslouženě vyšplhali na nejvyšší stupínek.

Dalším zápasníkem, který se představil na memoriálu, byl Ondra Havelka, který ve svých prvních dvou zápasech exceloval a s každým soupeřem hodil krásně zadní suplex (pozn. red. jeden z nejobtížnějších chvatů) a postoupil tak do finále.

„Ve finále hned z kraje zápasu přišla chyba, po které Ondra skončil na zádech, ale svému soupeři výhru nedaroval a vydržel přes minutu a půl v obtížné pozici mostovat a nenechat se položit na lopatky. Ve druhé periodě už se Ondrovi ale pouze povedlo snížit bodový náskok soupeře a prohrál tak na body," bilancoval finálovou bitvu Odl.

Z osmnácti klubů nakonec obsadil Nejdek v soutěži družstev deváté místo. „Tento rok pro nás bude velmi důležitý. Kluky z mladších žáků letos čeká první účast na mistrovství republiky, na které se již pilně připravujeme. I tento turnaj nám naznačil, že máme adepty na medailové pozice, tak snad můžeme pomýšlet i na mistra České republiky, ale uvidíme, jak vše nakonec dopadne," podotkl na závěr Odl.

Výsledky Nejdku:
1. místo – Adam Hajný, David Cvinger, Jirka Chadima.
2. místo – Vítek Novotný, Ondra Havelka.
3. místo – Daniel Pohlodek.
4. místo – Alex Treml.
6. místo – Jan Dušek, Ladislav Rakyta, Lukáš Eckert.