Všechny tři stupně vítězů obsadila děvčata z karlovarských oddílů SK Liapor Witte a SK Andělská Hora. Pohár žen, který má ve struktuře soutěží Českého nohejbalového svazu status druhé ligy, se skládá ze sedmi turnajů hraných postupně na dvorcích jednotlivých přihlášených družstev.

Seriál odstartoval před týdnem na Pankráci turnajem v singlu, ze kterého si Karlovaračky odvezly dvě medaile, Lenka Plachá zlato a Lucie Rezková „brambory", druhý v řadě byl sobotní turnaj v Doubí.

Vypsán byl pro dvojice, kterých se na dvorcích SK Liapor Witte sešlo osmnáct. Velmi dobře připravený a pořadatelsky skvěle zvládnutý turnaj se natruc nepříjemně chladnému počasí odehrál v pohodové atmosféře a přinesl nohejbal odpovídající úrovni soutěže.

Sítem kvalifikačních zápasů prošlo do play-off osm deblů z oddílů, které jsou adepty na medailové posty v celkovém pořadí. Jasná převaha karlovarských deblů mezi nimi přitom musela být jasná i naprosto nestrannému pozorovateli, děvčata v dresech SK Liapor Witte své soupeřky válcovala často rozdílem třídy!

Nakonec to všechno dopadlo podle našich představ a ve finále se „potkaly" dvě domácí dvojice. V souboji, který rozhodně nebyl žádnou selankou, ale dramatickou třísetovou bitvou, si zlato vybojovaly Lenka Plachá s Veronikou Vackovou a pro stříbro si došly Andrea Vavřinová s Luckou Rezkovou. Naprostou dominanci karlovarské dívčí nohejbalové školy završily dvě Kateřiny, Vejdovská a Rendlová, které si z turnaje odnesly bronz.


Pohár žen Karlovy Vary: 1. SK Liapor Witte A (Plachá, Vacková), 2. SK Liapor Witte B (Vavřinová, Rezková), 3. SK Andělská Hora (Vejdovská, Rendlová), 4. Spartak Čelákovice A (Komóšiová, Mojdlová), 5. – 8. Spartak Čelákovice B, Slavoj Český Brod A a B a TJ Litohlavy.