Skoro doslova – už pozítří, v sobotu 25. srpna se bude bojovat o medaile na mistrovství republiky trojic a příští sobotu 1. září už odstartuje extraligové semifinále. Jak se připravují karlovarští nohejbalisté, kteří jak v extralize, tak na trojkovém šampionátu budou obhajovat loňské stříbro, prozradil pro náš deník trenér A mužstva SK Liapor Witte Gerhard Knop:

„Letošní letní příprava byla proti loňské určitě náročnější. Zahájili jsme ji tak nějak nenápadně už počátkem června a hráči pak po celé prázdniny měli třikrát týdně nejen herní přípravu, ale i zvýšenou přípravu fyzickou. Zaměřili jsme se na pohyb v poli a dlouhé výměny, a v rámci fyzické přípravy jsme pracovali i na propojení zátěže s vybranými herními činnostmi, kde vidíme potenciál ke zlepšení."

A jak hráči přijali takové porce námahy? „S chutí a poctivostí. Docházka týmu na tréninky, počínaje nejmladším Vlastou Kubínem až po nejstaršího Karla Bláhu, samozřejmě včetně Karla Bláhy juniora, hostujícího v Aši, byla v rámci možností jednotlivých hráčů stoprocentní a stejně tak nasazení. Zejména na trénincích, kde se sešlo všech dvanáct hráčů širšího kádru, budily některé situace a výměny obdiv a věřím, že je zopakujeme v kritických chvílích, kdy v mistrovských utkáních půjde do tuhého. Myslím, že už dnes můžeme říct, že do semifinále máme zvýšenou úroveň některých herních činností i některé nové herní varianty, které od nás soupeři ještě neviděli," naznačuje karlovarský trenér.

Ptát se na cíl všeho toho snažení asi není třeba. „Vše směřujeme k tomu, abychom opět postoupili do extraligového finále. Musíme ale nejprve uspět v semifinále proti zkušenému a hodně kvalitnímu týmu Šacungu. Jsem přesvědčený, že naši hráči jsou na boje se Šacungem dobře připraveni a že všichni udělali pro úspěch maximum. Je to semifinále, hra nervů, ve které mohou rozhodovat nejenom excelentní výkony, ale i drobné chyby a výpadky, navíc, jak známo, je míč kulatý a stát se může cokoli," zůstává při zemi Gerhard Knop.

Ještě před startem play off extraligy čeká nohejbalisty mistrovství republiky trojic. Na šampionátu, který se odehraje už pozítří v Českém Brodě, bude SK Liapor Witte obhajovat stříbrné medaile, které loni v listopadu přivezli z Nymburka Jan Vanke, Michal Kokštein a Tomáš Bíbr. Zda nastoupí ve stejné sestavě, určí trenér až na místě, cíl je ale daný: „Zkusíme uhrát medaili, jedeme tam proto v nejsilnější sestavě. V žádném případě to nebereme jako nějakou přípravu na semifinále, je to pro nás prostě jeden z vrcholů naší letošní sezony," potvrzuje odhodlání trenér SK Liapor Witte.