Na startovní čáře bylo čtyřiadvacet sestav, spolu s českými extraligovými kluby je do bojů o cennou trofej vyslaly i slovenské oddíly DPMK Košice, KAC Košice a Hlohovec a své reprezentanty měly na Valašsku i Rumunsko, Maďarsko, Švýcarsko a Polsko. Karlovarský nohejbal ve vznešené společnosti reprezentovaly dvě sestavy a cílem bylo lepší umístění než loňské 6. a 7. místo. Splněný byl tak napůl, jedna sestava skončila čtvrtá a druhá se nedostala do osmičky.


„Naše první trojka v sestavě Jan Vanke, Michal Kokštein, Tomáš Bíbr a střídající Karel Bláha předvedla v celém turnaji velmi slušné výkony s jediným výpadkem, bohužel právě v semifinále, kde podlehla modřickým Pospíšilovi s Müllerem a Rosenberkem. V boji o bronz pak naši narazili na elitní domácí trojku v čele se slovenskými světovými šampiony Brutovským a Patrikem Perunem, po tuhém boji podlehli nejtěsnějším možným poměrem 10:9, 10:9 a skončili čtvrtí," přiblížil cestu naší A trojky k „bramborové medaili" karlovarský trenér Gerhard Knop.


Druhá karlovarská sestava, ve které spolu s bratry Medkovými hrál Babka a střídající Kubín junior, bohužel nevyužila šanci na přímý postup do osmičky přes Čelákovice, kterým podlehla 10:9 a 6:10. Musela pak o postup bojovat v play-off, kde narazila na obhájce loňského prvenství, modřické Kopa s Pelikánem a Topinkou, a bylo po nadějích.
O titul si nakonec zahrály obě modřické trojky, které tak potvrdily současné dominantní postavení jihomoravského klubu na české nohejbalové scéně.  Z vítězství se překvapivě, ale zaslouženě po skvělém výkonu radovala brněnská B trojka Pospíšil s Rosenberkem a Müllerem, zatímco obhájci titulu Kop s Pelikánem a Topinkou se museli spokojit se stříbrem.