Na přebor se půjde v sobotu
Karlovarský kraj – Sedmnácté kolo krajského přeboru se shodně odehraje pouze v sobotu. Fanoušci tak tradičně budou moci vybírat ze sedmi duelů. Zpět na vítěznou vlnu se budou chtít navrátit hned dva týmy ze špičky tabulky, a to Nové Sedlo, které bude hostit Nejdek, a Ostrov, který přivítá Královské Poříčí. Naopak na vítězné vlně, která sčítá tři výhry v řadě za sebou, se bude chtít udržet Stará Role, které se postaví do cesty Františkovy Lázně, a ve stejném duchu se ponese i utkání Toužimi, která má namířeno do Horního Slavkova. Další důležité utkání čeká poslední Chodov, který poměří své síly s chebským FC, kterému se na jaře příliš nedaří.
Krajský přebor, 17. kolo: Lomnice – Březová, Mariánské Lázně – Citice (oba sobota, 15.00), Nové Sedlo – Nejdek, Ostrov – Královské Poříčí, Stará Role – Františkovy Lázně, Horní Slavkov – Toužim, Chodov – FC Cheb (vše sobota 16.30).

Hvězda hraje doma s Novou Vsí
Cheb – Desátý tým divizní tabulky, mužstvo Hvězdy Cheb, přivítá na svém stadionu Lokomotivy třetí celek soutěže, Novou Ves. Ta v jarní části soutěže nezačala dobře, když v prvních dvou zápasech dvakrát za sebou prohrála. Nejdřív na hřišti Jindřichova Hradce 0:5 a pak doma se Zličínem 1:3. Pak se ale postupně rozehrála a opět začíná sbírat body. To Chebští po třech remízách, vítězství a porážce podávají nevyrovnané výkony a pokud budou chtít se třetím celkem soutěže naplno bodovat, budou muset do hry dát nejen více fotbalového umu, ale i bojovnosti a srdce. V minulém kole Chebští prohráli na hřišti v Rokycanech 0:2 a od svého trenéra Milana Koloucha slyšely jeho svěřenci slova chvály především za druhý poločas, kdy byli jasně lepším celkem. „Kdybychom řešili lépe brankové příležitosti, mohli jsme klidně utkání otočit a zvítězit," prohlásil po zápase chebský kouč. Duel s Novou Vsí se hraje zítra od 16.30 hodin a všichni příznivci jsou na stadion Lokomotivy zváni.

Na Růžáku se utká David a Goliáš
Karlovarský kraj – Sedmadvacet bodů dělí před sedmnáctým kolem lídra tabulky karlovarskou Lokomotivu a poslední celek tabulky Dolní Rychnov. O víkendu připravil los souboj fotbalového Davida a Goliáše, který bude k vidění na stadionu na Růžovém Vrchu, kde bude Lokáda plnit proti Rychnovu roli favorita. Třetí Žlutice se povezou na stejné vlně jako Lokomotiva, když budou hostit pod Vladařem sestupem ohroženou Aš. Nejtěžší úlohu před sebou mají hráči druhé Chyše, kteří se představí na půdě pátého Vintířova, kde je nečeká nic jednoduchého. O šest bodů půjde na rotavské umělce, kde se utká tamní výběr s tabulkovým sousedem ze Skalné.
I. A třída, 17. kolo: Lokomotiva Karlovy Vary – Dolní Rychnov (sobota, 10.15), Žlutice – Aš (sobota, 10.30), Kynšperk – Bochov (sobota, 16.00), Rotava – Skalná, Nová Role – Hroznětín (oba sobota, 16.30), Vintířov – Chyše (neděle, 16.30).

V Sokolově půjde o první příčku
Karlovarský kraj – V sedmnáctém pokračování krajské I. B třídy se odehraje šlágr ve fotbalovém azylu v Sokolově, když na umělce u sportovní haly IŠSTE bude hostit březovská rezerva, které patří druhá pozice, první Trstěnice. Navíc se fanoušek může těšit na souboj dvou nejlepších střelců soutěže, a to trstěnického Bezdičky a březovského Lelka. Třetí Loket pak bude hostit poslední Jáchymov, což taktéž slibuje podívanou, jelikož horalé v cestě za záchranou potřebují body jako sůl.
I. B třída, 17. kolo: Hazlov – Merklín (sobota, 10.30), Sedlec – Studánka (sobota, 16.30), Březová B – Trstěnice (neděle, 13.30, UMT u sportovní haly), Vojkovice – D. Žandov (neděle, 14.00), Loket – Jáchymov (neděle, 15.00), Kr. Poříčí B – St. Chodovská (neděle, 15.00), Ostrov B – Habartov (neděle, 15.00, Květnová).

Startuje IV. třída
Karlovarsko – Po dlouhé odmlce vytáhne svou jarní oponu fotbalová IV. třída, a hned s jednou změnou. Ze soutěže totiž odstoupila Údrč, kterou sužoval hodně úzký kádr, a tak se rozhodla z rozehrané soutěže odstoupit. Její výsledky tak byly anulovány. Na čele tabulky se udrželo béčko karlovarské Lokomotivy, které se vydá na úvod jarní části na půdu předposledních Olšových Vrat. Druhá žlutická rezerva pak bude hostit pod Vladařem poslední Krásné Údolí. Třetí tým tabulky kolovské béčko se pak utká na svém pažitu s výběrem Otročína.
IV. třída, 11. kolo: Žlutice B – Krásné Údolí (sobota, 16.30), Olšová Vrata – Loko K. Vary B, Kolová – Otročín (oba neděle, 15.00).

Na pořadu jsou tři turnaje
Karl. kraj – Hned na třech golfových hřištích se o tomto víkendu rozehrají turnaje. Všechny se konají v sobotu. První bude v Sokolově, kde se pořádá Zahajovací turnaj a začíná se v 10 hodin po canon startu. Předvelikonoční turnaj bude rozehrán na greenech v Lubech u Chebu a začne se postupně v devět hodin a třicet minut. Českou senior tour 2014 bude tentokrát hostit Astorie golf club v Cihelnách a začíná se v 9 hodin.

KV Arena hostí turnaj
Karlovy Vary – Po tři dny, tedy od pátku 11. dubna do neděle 13. dubna, bude tuhnická KV Arena hostit mezinárodní hokejový turnaj mládeže U12. První zápas začne dnes, tedy v pátek, a to ve 14 hodin, kdy se utkají pořádající HC Energie a moskevský celek Select. Kromě těchto dvou celků se ještě představí na turnaji kanadský tým Explorers a z českých klubů pak Zubr Přerov, Rebel Havlíčkův Brod a Sparta Praha. Turnaj končí finálovým duelem, který se hraje v neděli 13. dubna po dvanácté hodině.

Baník pořádá turnaj
Františkovy Lázně – Sportovní hala ve Františkových Lázních bude v sobotu hostit turnajové klání třetiligových florbalistů. Pořadatelem je rezerva Baníku Sokolov a představí se celkem pět týmů. První zápas začíná v 9 hodin. Hala v Rokycanech bude v sobotu patřit druholigovým dorostencům i se sokolovským Baníkem a ve sportovní hale Lokomotivy v Plzni se představí elévové. V této soutěži bude barvy Karlovarského kraje hájit celek MDDM Ostrov. Vše se hraje v sobotu.

Víkend plný basketu
K. Vary – V sobotu dopoledne od 9:30 a 11:30 se na palubovce haly v Tuhnicích představí nejmladší basketbalistky karlovarské Lokomotivy, které v kategorii U11 po vítězství v krajské soutěži změří své síly se soupeřkami týmu BaK Plzeň. Jedná se o souboj o postup do finále mistrovství republiky. V dalších víkendových utkáních pak nastoupí v extralize kadetek naše děvčata nejprve proti týmu SBŠ Ostrava a v neděli pak proti Kaře Trutnov.

Jaro rozehrají přípravky
Karlovarsko – Jedenáctým kolem rozehraje o víkendu svou jarní část starší přípravka. Do bojů o mistrovské body naskočí opět šest družstev. První tři, a to Nejdek, Lokomotiva Karlovy Vary/Pila a Toužim, se představí v sobotu 12. dubna od 10.00 hodin na nejdeckém stadionu na Limnické. Druhá polovina, a to Sedlec A, Sedlec B a Dalovice si odbyde jarní premiéru o den později, tedy v neděli 13. dubna, ve sportovním areálu sedleckého KSNP, kde začne první duel jarní části taktéž od 10.00 hodin.

Baník uvítá Duklu
Karl. kraj – Ligoví fotbaloví dorostenci Baníku Sokolov hostí v neděli od 16:30 hodin pražskou Duklu. Hraje se na umělce pod zimním stadionem. Mladí Buldoci se v neděli představí na hřišti v Českých Budějovicích.

Lokomotiva bude bojovat v Ledči
Cheb – Již 20. kolem pokračuje II. liga házenkářek a hráčky Lokomotivy Cheb se tentokrát představí na palubovce soupeře. V sobotu od 16 hodin nastoupí v Ledči nad Sázavou, kde změří síly s tamním Kovofinišem. Lokomotiva je před duelem favoritem a kouč Dvořák si přeje naplno bodovat. Není se čemu divit, když je Ledeč v soutěži předposlední.

KST Cheb zajíždí na Sokol Michle
Cheb – Stolní tenisté KST Cheb bojují ve III. lize v play-off se Sokolem Michle o postupovou možnost zahrát si II. ligu. První utkání chebští hráči na vlastních stolech zvládli a vyhráli hladce 9:3. Odveta se hraje zítra v Praze – Michli od 15 hodin. Případné třetí utkání by se v neděli uskutečnilo v Chebu od 14 hodin v tělocvičně 2. ZŠ.

Testovací víkend nejmenších formulí
Cheb – Na okruhu Ypsilonka u Chebu budou tento víkend ladit formu piloti nejmenších formulí, přesněji motokár. A to bude také jejich poslední test před sezonou. Následující víkend 19. a 20. dubna se na Ypsilonce pojede DM Quad a víkend nato se uskuteční první závod motokárového seriálu Karting cup.

Play-off: CSKA hostí pražské KOVO
K. Vary – Třetí zápas čtvrtfinále I. hokejbalové ligy se hraje v sobotu 12. dubna od 15 hodin na hřišti v Bohaticích. CSKA hostí pražské KOVO a v případě úspěchu se uskuteční i čtvrtý zápas. Ten je na programu v neděli od 11 hodin tamtéž. V sobotu se hrají v Bohaticích i utkání II. ligy sever, a to od 9:30 a 17:30 hodin.

Hvězda se představí na půdě Staré Lysé
Karlovy Vary – V dalším kole České fotbalové ligy žen čeká hráčky SKP Hvězda Karlovy Vary aktuálně třetí tým ligové tabulky Stará Lysá. Na podzim vyfasovaly Varačky od Staré Lysé v domácím prostředí šestku, takže v neděli 13. dubna mají od 13.00 hodin soupeři co vracet.

Sokol Chyše zajíždí na hřiště Brozan
Chyše – Třetiligové fotbalistky Sokola Chyše se ve 14. kole divize A představí na hřišti Sokola Brozany. Utkání se hraje v sobotu od 16:30 hodin na umělce. Chyšská děvčata v posledním utkání porazila Slaný a podle vývoje celé soutěže by si měla připsat v Brozanech další tři body.