Při pohledu na soupisku se není co divit.

„Nastoupili jsme ve velice redukované sestavě, ze základního kádru nezůstal kámen na kameni, odjížděli jsme na sever prakticky jen s lavičkou. Doma zůstali zranění Jirka Slavík, Pešek, Stariat, Ulman a Gargula a nejel s námi ani Rasty Slavík, který ze zdravotních důvodů skončil a vrátil se do Chodova, kde chce v poklidu hrát kraj," vypočítává absence vedoucí lázeňského týmu Viktor Kempf.

„Vypadá to, že se nám opakuje loňský vstup do sezony, kterou jsme také zahájili šňůrou porážek. Hlavně aby to jako loni i pokračovalo," dodává Viktor Kempf.

BK Baník Most 84
Thermia K. Vary 53

Střelci Thermie: Kříž 17 (5×3), Jindra 11 (2×3), Slabý 8, Polák 7, Švarc 6, Dufek a Hála po 2; za domácí nejlépe Freiesleben 29, Csesznok 19. Čtvrtiny: 14:16, 25:21, 25:6, 20:10.

„Výsledné skóre hodně zkresluje průběh zápasu. Byli jsme po celý první poločas minimálně vyrovnaným týmem. V sedmi lidech, především náhradnících, jsme hráli v pohodě, i když ve vysokém tempu, a domácí jsme nepustili do vyššího než čtyřbodového vedení, jenomže po poločase už nám bohužel docházely síly. Domácí trenér hrál s devíti až deseti hráči v rotaci a to bylo pro nás příliš. Navíc se ve druhé půli rozstřílel Freiesleben, a bylo hotovo. Naši kluci ale hráli nadoraz, vydali ze sebe vše, co mohli. Já jim nemohu vytknout nic. Snaha, vůle, všechno tam bylo, ale měli jsme v sobotu slabší tým, bohužel," lituje karlovarský trenér Tomáš Kempf.

BK Teplice 105
Thermia K. Vary 74

Střelci Thermie: Dufek 22 (3×3), Kříž 19 (2×3), Jindra, Polák a Hála po 8, Švarc 4, Slabý 3, Kocelský 2; za domácí nejlépe T. Eisner 25, P. Eisner 24. Čtvrtiny: 33:24, 21:24, 24:10, 27:16.

Nedělní utkání v Teplicích mělo v podstatě stejný průběh jako sobotní v Mostě. „Předvedli jsme velmi dobrý výkon, kluky mohu do jednoho za to, co nechali na hřišti, jedině pochválit. Neztráceli jsme míče, hra byla rychlá a plynulá. Až do stavu 54:50 jsme drželi krok, domácí byli nervózní a dělali chyby. Jenže nám, stejně jako v sobotu, postupně docházely síly a čím dál víc byl vidět fyzický rozdíl mezi oběma týmy. Byli větší a silnější a bylo jich víc, a to také během třetí čtvrtky rozhodlo. Mít s sebou aspoň jednoho ze zraněných střelců, měli by vážný problém, takhle se jim o to budeme muset postarat u nás. Budeme-li aspoň trochu kompletní, mají se na co těšit," věří Tomáš Kempf.