Seriál říjnových turnajů odstartoval tradiční Goram Cup v Teplicích, vypsaný pro věkovou skupinu U15 a do Grand prix ČR zařazený v kategorii C. Do Teplic přilákal celkem 52 startujících, k radosti všech generových fanatiků rozdělených přesně napůl – 26 děvčat a 26 chlapců. Nejdecký badminton mezi nimi reprezentovali Natálie Štěříková, Klára Košťálová, Pavel Bršťák, Matěj Cingroš a sourozenci Ondra a Matěj Šilhanovi.

První úspěch si připsali Ondra Šilhan s Adélou Antošovou (Astra ZM Praha), když po finálovém vítězství nad Pardubičáky Grundem s Kmoníčkovou 21:11, 21:15 brali zlato v mixu. Matěj Šilhan s Natálkou a Pavel s Klárkou skončili ve smíšené čtyřhře shodně před branami osmičky na děleném 9. místě a Matěj Cingroš s benáteckou Jitkou Hojnou obsadili 17. místo.

Druhé zlato vybojoval opět Ondra Šilhan, když v singlu postupně porazil Obhlídala (Prosek Praha, 21:9 a 21:11), Vraštiaka (Benátky, 21:14 a 21:11), Mádleho (Liberec, 22:20 a 21:19) a ve finále Grunda (Pardubice Polabiny, 21:19 a 21:19). Zabojoval i Pavel Bršťák, když svého přemožitele našel až ve čtvrtfinále, kde nestačil na pozdějšího finalistu Grunda, a obsadil velmi slušné dělené 5. místo. Do šestnáctky se probila ještě Klárka Košťálová, do osmičky už ale přes Staňkovou (Sokol/Meteor) nepronikla.

V deblech bojovali Nejdečáci o medaile marně, bratři Šilhanové svedli s Morávkem a Bízkem (BaC Kladno, BK Arion Praha) sice heroický třísetový boj, bohužel se špatným koncem, a skončili na 9. místě. Ondra tak domů dovezl sice jen dvě zlaté, ale pořád to bylo lepší než týden předtím v Aši, kde skončil třikrát třetí.

Ve stejném termínu se opačným směrem než „patnáctky" vydali z Nejdku Adélka Dvořáčková, Veronika Nováková a Michal Bršťák, kteří startovali na turnaji jedenáctiletých O pohár předsedkyně Západočeského badmintonového svazu. Nejúspěšnější z nich byla Nováková, když ve finále porazila ašskou Flachsovou a celý turnaj vyhrála. Medaili a nominaci na jubilejní 10. Czech Talent do Českého Krumlova vybojoval i Bršťák, když podlehl až ve finále Pelcrovi z Doubravky a v pořadí kluků skončil druhý. A stydět se nemusí ani Adélka Dvořáčková, která skončila na prahu semifinálové čtyřky na děleném 5. místě.