„Jak náš semifinálový soupeř Basketball Nymburk, tak i týmy, které tvoří druhou semifinálovou dvojici, tedy Lvice Hradec Králové a Valosun Brno, v reprezentační přestávce před začátkem turnaje pilně trénují a ladí formu," říká na úvod manažer karlovarského basketbalového klubu Roman Maleček.

Úspěchu v turnaji podřizují kluby vše. „Všichni chystají například co největší počet svých fanoušků v hledišti haly míčových sportů KV Areny a zajišťují pro ně autobusové zájezdy. I proto se všichni členové vedení a hráčky našeho týmu obracejí prostřednictvím médií na všechny svoje příznivce, aby jim svojí účastí a povzbuzováním na zápasech pomohli v bojích s favorizovanými soupeři," láká Maleček diváky do ochozů haly.

Přece jen s plným burácejícím hledištěm, tedy s pomyslnou hráčkou číslo šest v zádech, se bude domácímu mladému týmu určitě lépe hrát. „Prostě v neděli a pondělí přijďte, vezměte s sebou všechny známé, dobrou náladu, bílomodré klubové barvy a nezapomeňte na hudební nástroje, ať je vás pořádně slyšet. Předem všem, co dorazíte, moc děkuji za podporu," přidává Maleček.

To, že půjde opravdu o hodně a možnosti všech čtyř týmů jsou vyrovnané, dokazuje i fakt, že letos se poháru neúčastní nejlepší tým v českých zemích USK Praha. „Hrají finále Euroligy, takže po dlouhé době je šance i pro další týmy v republice sáhnout si na nejcennější pohár druhé nejlepší soutěže v zemi. Proto se všichni na finále tak moc chystají," pokračuje Roman Maleček s tím, že favority turnaje vidí v týmech, které jsou v tabulce Bonver ŽBL umístěny od druhého do čtvrtého místa.

„Pokud si tedy odmyslíme USK, tak se finálového turnaje zúčastní nejlepší týmy v republice a doplnili jsme je my. Kvalita týmů je tak zaručena a diváci se mají na co těšit," myslí si Maleček.

Z pohledu karlovarského klubu, který drží v tabulce ŽBL sedmou pozici, jsou soupeři hratelní. „Ano, dá se s nimi hrát. Ani nic jiného tvrdit nemohu. Chtěli bychom předvádět takový basketbal, abychom si mohli po turnaji říci, že jsme hráli důstojnou roli. Naší snahou bude hrát vyrovnané zápasy. Na druhou stranu uznáváme kvality soupeře. Nymburk, náš semifinálový soupeř, prohrál v letošní sezoně nejvyšší soutěže pouze jednou, a to s USK. Podařilo se mu postoupit ze základní skupiny Eurocupu až do čtvrtfinále, což jasně dokazuje, že je v utkání favoritem. Valosun Brno a Lvice z Hradce Králové dlouhodobě dokazují, že patří mezi ty nejkvalitnější týmy v Čechách. Sice jsme je ještě letos neporazili, ale proč by se to nemohlo povést teď?" dodává.

Semifinále
Sokol ZVUS Hradec Králové – VALOSUN KP Brno neděle 14:30

BA Karlovy Vary – DSK Basketball Nymburk neděle 17:00

O 3. místo
Poražený SF2 – Poražený SF1 pondělí 17:00

Finále
Vítěz SF2 – Vítěz SF1 pondělí 20:00