Varský tým vletěl do zápasu s nasazením a s chutí ukázat divákům, jaký pokrok udělal. V prvním poločase zápasu drželi borci v trikotu RC Karlovy Vary se soupeřem krok a v několika fázích ho dokonce zatlačili na jeho území. Několikrát pak měl varský tým možnost i skórovat, od toho zachránila pražského soupeře jen nezkušenost domácích hráčů. Ač byla první půlka herně vyrovnaná, tak ji domácí prohráli 20:0.

„Do druhé půlky jsme prostřídali síly na hřišti. Vyzdvihnout zaslouží především rojníci, kteří svou silou dominovali na hřišti a neprohráli ani jeden mlýn, i díky tomu jsme dokázali skórovat, když Jan Popadinec natáhl krok a několik hráčů soupeře ho stíhalo marně," pochvaloval si Slavík.

V posledních zápasech Varáci již skórují pravidelně, ať se jim na hřišti postaví kdokoliv. „Bohužel jsme neudrželi koncentraci až do konce utkání a v posledních dvaceti minutách jsme polevili a dovolili soupeři dohrát bez problému utkání a několikrát skórovat," zlobil se pro změnu Slavík. RC Karlovy Vary tedy zakončilo podzimní část sice sedmou prohrou, která byla 5:52, ale přesto ukázali velký ragbyový vzestup.

„Podzimní část sezony je za námi. Nyní nás čeká zimní příprava, a na jaře budeme připraveni potrápit další soupeře a doufejme, že si připíšeme i první výhru. Hráči mají chuť a podle jejich nadšení soudím, že letos bude zimní příprava opravdu výživná," dodal karlovarský lodivod.

RC Karlovy Vary – ARC ludirica 5:52 (0:20). RC Karlovy Vary: Alexander Postl, Josef Klapka, Lukáš Filipcsik, Jan Koscik, Ondra Hanák, Vojta Starosta, Filip Král, Jirka Motýl, Dmitrij Ošurko, Milan Koubek, Denis Sidelnik, Jan Feber, Marek Hytha, Dan Homolka, Ondřej Žižka, Žena Ozirsky, Pavel Král, Tomáš Kop, Pavel Dimák, Jan Popadinec, Jaroslav Nesnídal, Vladimír Tutoky, Bohuslav Labský, Dan Novotný. Trenér: Antonín Slavík.