Když se ohlédnete zpět za závodem v Čibě, jak byste ho s odstupem času hodnotil?
S výsledkem jsme spokojeni a hlavně pak s časy, které se nám podařilo zalétnout. Udělali jsme pár drobných chyb a čeká nás ještě spousta práce, ale pevně věříme, že v Budapešti budeme zase o kus rychlejší.

Připsal jste si dva premiérové body, které určitě jsou pro vás hnacím motorem a motivací do dalších závodů…
Samozřejmě, v minulé sezoně se nováčkům v kategorii Masters nepodařilo získat ani jeden bod za celou sezónu, takže motivace je to samozřejmě velká. Snad nám brzy přibudou další.

Jak jste trávil čas po návratu do Čech, respektive Karlových Varů, jak jste využil čas na odpočinek?
Vesměs většinu volného času mezi závody jsem trávil přípravou na ten další. Měl jsem dva tréninkové freestylové kempy a připravoval jsem se samozřejmě i fyzicky. Připravujeme úpravy letadla po konci sezony i změny v posílení teamu o taktika. Opravdu jsem se tedy nenudil.

Rád brázdíte v běžeckém oblečení lázeňské lesy, jaký tedy máte vztah k běhání?
Běh je pro mě ideálním startem do nového dne, a pokud to jde, běhám tak často, jak to jen jde. Je to zároveň způsob, jak si ideálně vyčistit hlavu, a Karlovy Vary jsou pro tuto aktivitu absolutně ideálním městem.

Jak vůbec vypadá opravdu volný den pilota?
Ani si po pravdě nepamatuji, kdy jsem den volna měl, ale snažím se jej stejně využít k posunutí našeho týmu a řešit např. modifikace na letadle. Nedokážu jen tak sedět a nic nedělat.

Měl jste čas zavítat i na filmový festival v Karlových Varech?
Po pravdě neměl, město sice žije opravdu na plné obrátky, ale já jsem většinou mimo republiku. Tento rok nebyl výjimkou. Byl jsem jen na jednom koncertě, Anety Langerové s Karlovarským symfonickým orchestrem v místním letním kině, a byl to opravdu skvělý zážitek.

V čem je specifický další závod v Budapešti a na co si budete dávat pozor?
Specifikum je samozřejmě úvodní průlet pod mostem, což je něco, co legálně nejde většinou jinde absolvovat. Jinak nás samozřejmě čeká nejspíše tropické počasí, tedy problém s chlazením motoru a horšími výkony letadla, ale jsme plně připraveni a těšíme se na naši další zteč.

S jakým cílem tedy do Maďarska zamíříte?
Chtěli bychom zaletět dobré konzistentní časy a postoupit do Final 8, uvidíme, jak se zadaří.