Na sobotním 46. Mistrovství České republiky veteránů v atletice startoval Karel Rouča během jediného dne ve třech disciplínách a v každé z nich si doběhl pro medaili.

Jednašedesátiletý bývalý cyklista se po loňském úrazu ramene, který ho „sesadil" s kola, „zažral" do atletiky se záviděníhodnou vervou.

Na veteránském šampionátu v Opavě se přihlásil nejenom na vytrvalecké distance pět a deset kilometrů, ale i na patnáctistovku. A ve všech byl na „bedně".

V běhu na 1500 metrů mu naměřili 5:30.44 min., což v přepočtu podle věkového koeficientu dalo 4:19.63 min., sedmé místo v celkovém pořadí a mezi veterány nad 60 let stříbrnou medaili.

Skvělý výkon v tomto závodě předvedl litvínovský Řezáč, který patnáctistovku zaběhl za 5:47.25 minuty – v jedenasedmdesáti letech!!

K kolařskému stříbru pak Rouča přidal zlato v běhu na pět kilometrů a na dvojnásobné trati bronz.

Pro dvě medaile si ve své kategorii doběhl i o deset roků mladší ostrovský sprinter Petr Pavelka, zlatý v běhu na 100 metrů a stříbrný na dvojnásobné trati, a 49letá abertamská lyžařka Eva Hejtmánková, která ve své věkové kategorii nenašla přemožitelku v bězích na 1500 a 5000 metrů.

Ve třech tak karlovarští veteráni posbírali celkem sedm drahých kovů.