Sezona tak pro hráčky BA Karlovy Vary končí. „Myslím, že to každá z nás brala tak, že si náš poslední zápas společně užijeme. Bylo jasné, že s týmem, jako je USK, se nemůžeme rovnat, ale můžeme se pouze snažit o co nejlepší výsledek. Myslím, že se nám to v pátek celkem povedlo. Dostat pouze 80 bodů je poměrně slušné,“ míní karlovarská pivotka Julia Reisingerová.

Nejen v pátečním utkání, ale i celkově v sérii s hvězdami nabitým ZVVZ USK šlo hlavně o to, Pražanky pořádně potrápit. „Snažily jsme se být USK co nejvíce rovnocenným soupeřem. Ty zápasy jsme jim chtěly znepříjemnit a zkusit, jak už jsem říkala, zahrát co nejlepší skóre. Naším cílem bylo dát v každém zápase alespoň 50 bodů a nedostat 100,“ přibližuje teprve osmnáctiletá hráčka BA Karlovy Vary.

Základní cíl, dostat se do vyřazovacích bojů, byl splněn. Nad právě skončenou sezonou ale Julia Reisingerová právě nejásá. „Určitě jsme si ji představovaly trochu jinak. Tenhle rok se náš tým trochu změnil a především ostatní soupeřky už naší hrou nebyly tak zaskočeny jako dříve. Všichni se na nás připravovali, takže znali naše silné a slabé stránky,“ poukazuje Reisingerová.

Čtěte také: Kdo bude miliontým návštěvníkem?

Mladou, talentovanou pivotku Karlových Varů mrzí, že její tým neskončil v tabulce po základní části lépe a nedokázal se tak po roce v prvním kole vyřazovacích bojů opět vyhnout bezkonkurenčnímu ZVVZ USK Praha. „Minulý rok jsme byly překvapením. Teď jsme chtěly dokázat, že naše výsledky nebyly pouze náhodné, ale že je dokážeme zopakovat, nebo dokonce vylepšit. Bohužel se nám to nepovedlo a znovu jsme musely bojovat v play-off s USK,“ lituje.

USK Praha – Karlovy Vary 80:40 (23:7, 39:24, 57:26).
Nejvíce bodů: Dupreeová 14, Xargayová a Šteinbergaová po 12, Hanušová 11 – Reisingerová 14, Pohunková 9. Konečný stav série 3:0.