Trať je od roku 1984, kdy se běželo poprvé, pořád stejná: start a cíl jsou před veterinární ordinací MVDr. Soboty (Svatošská 11) v Karlových Varech-Doubí a běží se po asfaltové silnici do Svatošských skal a zpátky. Trať má dobře změřených 6,4 km a je celkově rovinatá, s jediným a nepříliš strmým seběhem (cestou tam) a výběhem (cestou zpátky). Přihlášky se přijímají od 10:00 do 10:45 v klubovně areálu SK Liapor Witte v Karlových Varech-Doubí (Sokolská ulice), odkud je to ke startu asi 800 metrů. Startuje se v 11:00, vyhlášení výsledků pak proběhne opět v místě prezentace, v klubovně SK Liapor Witte.

Závod, který je vypsán jako veřejný pro všechny obvyklé kategorie dospělých a pro mládež do 16 let, je zároveň prvním závodem 32. ročníku Ligy běžců Karlovarska. Startovné dělá 50 korun na osobu, mládež do 15 let neplatí.

Běhání v poslední době „frčí“ i na Karlovarsku, důkazem toho jsou stoupající počty startujících na téměř všech závodech v naší oblasti, Novoroční běh na Svatošské skály nevyjímaje. „Letos jsme měli největší počet závodníků v celé historii závodu, na start nám přišlo 134 lidí,“ pochlubil se rekordní účastí prezident SK Liapor Witte Vladimír Hlavatý, „a něco mi říká, že ani tenhle rekord moc dlouho nevydrží.“

Zvyšující se počty startujících kladou ovšem čím dál vyšší nároky na pořadatele, kteří žádají všechny účastníky závodu o disciplinovanost. „Uvítáme na startu každého, ale zásadní podmínka, abychom stihli všechny včas odbavit, je dochvilnost. Opozdilci nebudou mít šanci. Jestli někdo přijde pozdě a poběží bez čísla, je to jeho věc, ale do výsledkové listiny se v žádném případě nedostane. Už jsme tu podobné případy v minulosti měli a vždycky z toho byly akorát dohady a nepříjemnosti,“ zdůrazňuje Hlavatý.