Měsíc před začátkem jednoho z nejvýznamnějších triatlonových podniků v České republice je jasné, že triatlonová špička si tento termín do svých kalendářů rozhodně zařadila.

Startovní listina v maximálním rozsahu znamená to nejlepší z triatlonové světové špičky, tedy 75 mužů a 75 žen, kteří si v kategorii elite rozdělí prize money v celkové výši 60.000 USD.

Dalším tahákem jsou technicky náročné tratě v největších českých lázních, kde se v letech 2001 a 2003 jelo mistrovství Evropy.

„Myslím, že to mnozí závodníci pojmou jako ostrý test před finále ITU Světového poháru. V Karlových Varech jsem závodil několikrát. Tratě jsou naprosto spravedlivé a atraktivní pro diváky. Fanouškům mohu doporučit výjezd na Zámecký vrch,“ narážel šéftrenér české triatlonové reprezentace Jan Řehula na cyklistickou část, ve které je velkým tahákem právě náročný výjezd ´Zámečáku´, který triatlonisté vyjedou hned sedmkrát.

Do lázeňského města tak v rámci světového poháru dorazí to nejlepší z triatlonové špičky, což potvrzuje i startovní listina.
„K 3. srpnu bylo přihlášeno 69 mužů a 52 žen. Je mezi nimi 12 jmen z TOP30 a celkově 44% závodníků z TOP50. Určitě se zeptáte: A co nějaká hvězda? Vypadá to na triatlonovou výpravu z Portugalska. Konkrétně ve startovní listině figuruje čerstvý mistr Evropy v olympijském triatlonu z Kitzbühlu a mistr Evropy z Düsseldorfského sprint triatlonu Joao Pereira a jeho týmový kolega Joao Silva, který obsadil v obou závodech shodně třetí místo. Mezi ženami bychom rádi zažili jeden velký comeback do Karlových Varů,“ vypočítával ředitel CITY TRIATLONU Vladimír Malý.

Česko, respektive česká triatlonová reprezentace, by v Karlových Varech ráda určitě napsala také úspěšný příběh. O tom budou mluvit na tiskové konferenci 30. srpna v Karlových Varech nejen trenér Jan Řehula, ale také jeho svěřenci Jan Čelůstka a Vendula Frintová, oba patroni závodu.

„Český tým přijede do Karlových Varů o několik dní dříve. Na programu mají nejen besedu se studenty CIS o triatlonu, ale blokujeme pro ně a další zájemce ze startovního pole plavecké dráhy v KV Areně. Podobně jako v minulých letech uvidíte mnohé také na Rolavě nebo v lázeňském centru města. Byť tratě čeští triatlonisté znají z předchozích startů, doma udělají maximum pro diváky. Téměř „jako doma“ tu bude také slovenský triatlonista, náš kamarád a skvělý plavec Richard Varga, jehož účast máme také potvrzenu,“ podotkl k českým zástupcům Malý.

Kam tedy vyrazit od 1. do 3. září? Rozhodně na ITU Světový pohár – CITY TRIATHLON pro všechny věkové kategorie do Karlových Varů. Podrobné informace o celém triatlonovém víkendu a všech závodech včetně CITY NIGHT RUNU na www.citytriathlon.cz.

Ilustrační foto - fotbal
MOL Cup: Baník vyrazí zlomit prokletí