V České republice se tak v rámci Olympijského dne pořádají pod záštitou Českého olympijského výboru běžecké závody pro všechny věkové kategorie už od roku 1987. Letošní oslava pak připadla na středu 21. června, a to v rámci T-Mobile Olympijského běhu. Mezinárodní Olympijský den tak byl oslavován největší běžeckou akcí v České republice, když v rámci T-Mobile Olympijského běhu 2017 vyběhlo na různých místech přes 70 tisíc běžců.

Poprvé se představil T-Mobile Olympijský běh i v Karlových Varech, a to s nálepkou bronzový, kdy závodníci v hlavní kategorii zdolávali 7,5km trať, která vedla z AC Start do lázeňských lesů. Před startem hlavního závodu však dostaly prostor děti, které v několika věkových kategoriích bojovaly o vítězné medaile. Celkem jich okusilo karlovarský tartan šedesát.

Pak už přišel na pořad dlouho očekávaný start hlavní kategorie, ve které usilovalo v náročném vedru a kopcovitém terénu o celkový triumf bezmála dvě stě běžců. Nakonec se v kategorii mužů radoval z prvního místa Lubomír Bašus, který za sebou nechal druhého Václava Bechiňského a třetího Tomáše Janíka. Kategorii žen pak ovládla Eva Nduwimana, druhé místo brala Nela Kristelová a bronz pak Kateřina Budíková.

MUDr. Zuzana Fialová, primářka transfuzního oddělení Nemocnice Sokolov.
Dárců kostní dřeně nikdy nebude dost