Od pátku do neděle bojovaly výběry Srbska, Číny, Lotyšska a České republiky v šestém ročníku mezinárodního turnaje. České basketbalistky první dvě utkání na turnaji nezvládly. Lotyšsku, i když svěřenkyně trenéra Beneše vedly i o šestnáct bodů, nakonec podlehly 65:69.

„Hrály jsme spolu poprvé. S některými holkami jsme se nikdy na palubovce nepotkaly, tedy kromě tréninku,“ popsala úvodní utkání kapitánka Kateřina Elhotová, která si po hodně dlouhé době zahrála se sestrou Karolínou. „Vím přesně, kde se pohybuje, a bylo to super. Uvidíme, jak dopadne její zranění,“ přidala starší ze sester. Karolína z utkání odstoupila se zraněným kolenem. „V sobotu podstoupila vyšetření na magnetické rezonanci, které ukázalo, že by zranění nemělo být až zase tak moc vážné,“ řekl trenér Ivan Beneš.

Volejbalový kvalifikační turnaj pro mistrovství světa mužů v roce 2018 v Karlových Varech, Česká republika-Kypr 3:0.
Naděje na postup žije, čeští volejbalisté porazili Kypr

Druhé utkání s Čínou bylo dlouho vyrovnané. Ve třetí čtvrtině zástupce asijské školy smazal čtyřbodový náskok českého týmu a sám šel do stejně vysokého trháku. V poslední čtvrtině se oba celky snažily zápas strhnout na vlastní stranu, ale povedlo se Číňankám, které nakonec vyhrály o jeden bodík 73:72.

Se Srbskem začal národní výběr tragicky. Prohrával o dvanáct bodů, ale ve druhé čtvrtině dokázal vývoj skóre otočit. Nakonec si Češky připsaly jedinou výhru v poměru 58:56.

Další výsledky turnaje: Srbsko – Čína 71:66, Srbsko – Lotyšsko 69:61, Lotyšsko – Čína 81:68.