Již deset let je součástí triatlonového víkendu CITY TRIATHLON Karlovy Vary také dvojboj pro děti od tří do patnácti let, letos s názvem Geis Baby Duathlon. „Naši první vítězové se před několika týdny stali mistry České republiky v triatlonu, mluvím o Lukáši Hamatovi a Elišce Kučerové, kterým triatlon učaroval a kteří trénují v oddíle Triatlet Karlovy Vary,“ ohlédl se zpátky v čase ředitel CITY TRIATHLONU Vladimír Malý.

Každoročně se pak účastní dětských závodů v pěti věkových kategoriích více než dvě stovky nejen triatlonových nadějí. „Některé děti prostě jen rády jezdí na kole, jiné rády běhají a další mají bojovného ducha. Když tyhle vlastnosti dobře promícháte v triatlonovém kotli, může z toho být třeba budoucí český reprezentant,“ má jasno Malý.

Každoročně se účastní dětských závodů v pěti věkových kategoriích více než dvě stovky nejen triatlonových nadějí.Zdroj: Deník / Seifert Daniel

I ředitel karlovarského závodu okusil nástrahy Baby Duathlonu, když si loni vystřihl premiéru se svým synem. „Je to něco úplně jiného. Prostě závod nevzdáte! Pro své dítě poběžíte bos, maminky třeba v sukni a lidově řečeno do 'roztrhání těla',“ poukazoval Malý.

Geis Baby Duathlon se uskuteční v sobotu 2. září na koupališti Rolava v Karlových Varech. Registrace je již otevřena online, na místě pak od 8.00 do 9.30 hodin. Povinnou součástí výbavy je cyklistická přilba a vhodná obuv. Součástí programu bude také autogramiáda českých reprezentantů Venduly Frintové a Jana Čelůstky, patronů závodu.