Nadále bude pokračovat začleňování vlastních talentovaných juniorských odchovankyň do širšího kádru.

První změnou je výměna v trenérském tandemu, kde se loučíme s Tomášem Holešovským (odchází trénovat jeden z týmů německé ženské ligy). „Na post prvního trenéra pak smluvně podepíšeme v nejbližší době nového trenéra, přičemž David Zdeňek se posune na post asistenta a hlavního trenéra centra mládeže," říká manažer klubu Roman Maleček.

Z loňského kádru se již nepočítá s účastí Lucky Krč-Turbové, která bude stejně jako Barbora Novocká a Martina Letková pokračovat ve studiích v rodném Slovensku.

„Dále klub nemůže počítat se službami odchovankyně Blanky Sedláčkové, která se chystá na mateřské povinnosti, Šárce Pospíšilové zatím nebyla ze strany klubu nabídnuta nová smlouva, stejně jako američance Kendrii Holmes a Michaela Muchová odchází do týmu Kary Trutnov," vypočítává ztráty Maleček.

Naproti tomu vedení klubu podepsalo novou dvouletou smlouvu s kapitánkou a nejúspěnější hráčkou loňské sezóny Šárkou Kučerovou a pokračovat bude dále i Jana Houdková, která si k hráčským a trenérským povinnostem, přidá i práci organizačního rázu.
K prvnímu týmu se budou pokoušet připojit po mateřské dovolené děvčata Michaela Magerčiaková a Jitka Eisnerová.

Úplně novými tvářemi budou po červnových testech zkušená 29 letá, 171 cm vysoká, srbská rozehrávačka Jovana Milovanovic, odchovankyně Partizanu Bělehrad, která nastupovala v několika ligových týmech srbské, řecké, kyperské i adriatické soutěže a v posledním angažmá v týmu Vrbas Mendela dosáhla při průměrně odehraných 27 minutách, 10 bodů, 3 asistencí a 3 zisků na jedno utkání.

Na pozici pivota z VŠ Praha přichází nadějná teprve osmnáctiletá, 192 cm vysoká Naďa Salačová. Odchovankyně mosteckého basketbalu, nastupovala v poslední sezóně za extraligový tým VŠ Praha s průměrem 11 minut, 3 doskoků a 2,3 bodů na zápas, hrála také za extraligový juniorský tým USK Praha a dokázala se prosadit do reprezentačních výběrů týmů ČR U 16 i U 18.

Vedení klubu také jedná o příchodu Dany Kušlitové, dvaadvacetileté, 182cm vysoké, naposledy hráčky BLK VŠE Praha, která je schopna alternovat mezi pozicí nižšího pivota nebo křídla. I tato hráčka, jenž z rodného Tachova prošla postupně týmy Strakonic, Trutnova a VŠE Praha, se dokázala probojovat v minulých letech do mládežnických reprezentačních výběrů.

„Určitě budeme chtít ještě družstvo doplnit jednou rozehrávačkou a křídlem, přičemž nesmíme zapomínat, že šanci jak již jsme psali na začátku článku budou určitě dostávat i juniorské odchovankyně našeho klubu," uzavírá Roman Maleček.

(mal)