Hosté jsou sice v tabulce na posledním místě, ale to nemění nic na tom, že nás čeká náročné utkání. Naposledy dokázali hladce porazit Ostravu a jistě si budou chtít vyšlápnout i na naše děvčata," varuje před nedělním protivníkem manažer karlovarského klubu Roman Maleček.

Strakonický celek nevstoupil do sezony v optimálním složení. „Měli hodně zraněných hráček. To je důvod, proč jim to nefungovalo. V posledním zápase kalendářního roku se ale dokázali sejít v optimální sestavě a všem ukázali, že nemají špatný tým," přidává Maleček s tím, že podle jeho slov ve Strakonicích udělají maximum pro to, aby se vyhnuli play-out.

První vzájemné utkání sezony dokázala Lokomotiva zvládnout a vyhrát v poměru 72:62. „Ano, sice jsme vyhráli o deset bodů, ale tři minuty před koncem jsme byli minus dva. Zápas to byl hodně vyrovnaný a já očekávám podobný průběh. Hostující tým se vyznačuje takovou taktikou netaktikou. Nemají ve svém týmu hráčku, která by dominovala. Naopak. V každém utkání zazáří někdo jiný," popisuje manažer klubu jihočeského protivníka.

Před koncem roku svazovalo tým z lázeňské metropole několik zranění. „Holky měly čtrnáct dní volno a daly se dohromady. Jak Reisingerová, tak i Kušlitová jsou v pořádku. Ano, nějaké lehké oděrky máme, ale není to nic vážného," dodává Maleček.