Na tu dorazilo na nově zrekonstruovaný stadion SKP Hvězda Karlovy Vary kolem tří set fanoušků. Ve třetím kole druhé ligy přivítali karlovarští hráči spřátelený klub RC Rakovník.

Od úvodních minut šlo však kamarádství stranou. Karlovarský tým se totiž hnal za prvním vítězstvím, marně. Nakonec musel skousnout i přes velmi dobrý výkon prohru v poměru 0:33.

V prvním poločase Varáci odehráli se soupeřem vyrovnanou hru, dokonce ho v několika momentech dokázali dostat až k jeho vlastnímu pětkovišti. Nakonec Rakovník profitoval z chyb a nezkušenosti karlovarského výběru, když několik minut před koncem prvního dějství byl k vidění bezbodový stav. Těsně před koncem první půle po chybě na vlastní polovině umožnily Karlovy Vary soupeři položit pětku a po následném prokopu bylo skóre 0:7 pro hosty.

Před nástupem do druhého poločasu Varáci řádně promíchali sestavu, a šanci tak dostali i hráči, kteří si odbyli svou velkou premiéru. Nadšení a bojovnost v žilách varských hráčů však tentokrát na zkušenější Rakovník nestačily. Soupeř z Rakovníka vytrvale bránil a využíval chyb domácích borců k tomu, aby navyšoval skóre. V závěru zápasu se domácí snažili položit alespoň jednu pětku, několikrát k tomu byli opravdu blízko, ale nakonec se to karlovarským barvám nepodařilo.

I když skóre po skončení utkání vypadalo jednoznačně, dění na hřišti bylo daleko vyrovnanější. I hostující Rakovník stvrdil uznání pro karlovarský výběr, který s každým zápasem získává potřebné zkušenosti, a z nováčků v dresu varského RC se tak pomalu stávájí opory.

Další šanci na položení pětky budou mít Varáci opět v domácím prostředí, a to v neděli 25. října na stadionu SKP Hvězda Karlovy Vary od 15.00 hodin, kdy přivítají RC České Budějovice.

RC Karlovy Vary – RC Rakovník 0:33 (0:7). RC Karlovy Vary: 1. Alexandr Postl C, 2. Josef Klapka, 3. Ondra Charvát, 4. Zdeněk Kulajta, 5. Pavel Varga, 6. Ondra Hanák, 7. Vojta Starosta, 8. Jirka Hangan, 9. Dmitrij Ošurko, 10. Luboš Jakubička, 11. Jaroslav Nesnídal, 12. Jirka Macek, 13. Jan Feber, 14. Marek Hytha, 15. Ondřej Žižka (stř. Jan Koscik, Jakub Resa, Miloslav Mazanec, Daniel Homolka, Lukáš Minařík, Lukáš Filipcsik, David Herman, Jan Popadinec, Vlasta Hanzal. Trenér: Antonín Slavík.

Ragby: RC verbuje nové hráče

Karlovy Vary – Druhá liga v ragby je sice v plném proudu, ale karlovarský RC rozšiřuje nadále své řady. Ano, přesně tak. Máš rád ragby a je ti od 16 do 40 let? Motto: Nezáleží na věku či postavě, ale především na tom, jestli chceš. Tak naváhej a doraz na tuhnický stadion SKP Hvězda Karlovy Vary, a to každé pondělí a středu od 18.00 hodin a sobotu od 10.00 hodin, kde budou sděleny potřebné informace. Zájemci mohou však kontaktovat pověřené hráče, a to Daniela Homolku na tel. čísle: 776 746 877 nebo Jakuba Febera na tel. čísle: 728 158 738, kteří vám rádi zodpovědí případné otázky.