„Hrálo se systémem jednou každý s každým. Finále jsme rozhodli ve svůj prospěch v až v závěru zápasu. Tím jsme se tak stali poprvé vítězi celé školní ligy,“ ohlédl se za vítězstvím předseda týmu Karel Hyke. Další úspěch však na sebe nedal dlouho čekat. O víkendu se Piraně zúčastnily v Kostelci a Chocni softbalového Mistrovství České republiky v kategorii kadetů. „Před odjezdem jsme veděli, že v této kategorii ještě nemáme žádnou medaili,“ zamyslel se Hyke.

Úvodní zápas hráči z lázní nezvládli, když podlehli Ledenicím 0:2. Ve druhém však porazili Pardubice 5:2 a v týmu se začalo blýskat na lepší časy. „Díky vítězství Pardubic nad Ledenicemi jsme tak postoupili ze skupiny z první příčky,“ vypočítával předseda.

Ale poté přišlo kruté vystřízlivění. Duel se Spectrem Praha jeho svěřenci nezvládli a podlehli mu 0:10.

Hned na to však Piraně zvládly duel s Kostelcem (5:2) a v dalším zápase pak oplatili porážku ze skupiny Ledenicím v poměru 3:0. Na své konto si tak připsali konečnou třetí příčku.

„Mohli jsme myslet i na vyšší příčku, ale nestačili jsme na tým Havlíčkova Brodu, kterému jsme podlehli vysoko 6:16, ale jsme třetí v České republice a pro nás je to velký úspěch,“ uzavřel Karel Hyke.

Černé Piraně, nadhazovači: Daniel Matějka, Tomáš Ševčík, Lukáš Toka. Kečrové – František Dvořák, David Nagy. Hráči: Vladimír Kucov, Václav Horký, Tadeáš Vorlíček, Stanislav Hykš, Dominik Klapuch, Pavel Novotný. Trenéři: David Štěpán, Jan Čech.