Cennější byla určitě výhra A mužstva nad Šacungem, neboť ji vydřel tým, který nebyl právě v nejlepší kondici. Pořád ještě bez Bíbra a s otazníky, jak dlouho vydrží prodělanou infekcí zesláblý Kokštein a v Českém Brodě pochroumaný kotník Vankeho. Vydrželi ale Kokštein i Vanke a především nezklamali ti, o kterých se už vícekrát psalo, že tíha odpovědnosti bude ležet právě na nich, tedy mladí.

První část utkání byla podle očekávání vyrovnaná, oběma soupeřům přinesly body první sestavy, u domácích obě formace Vankeho a u hostí dvojka i trojka Doubravovy (přestože Doubrava sám se ve 2. setu trojic za stavu 4:7 zranil a odstoupil). O výsledku se tedy rozhodovalo ve střední části utkání, kdy nejprve v zápase „vložených“ dvojic zabodovali Dan Svoboda s Vlastou Kubínem a na jejich výhru navázal Karel Hron, když ve dvou setech „smázl“ bronzového z posledního MČR v singlu Kadeřábka. Za stavu 4:2 už se neprohrává a tohle vedení do vítězného konce dotáhli i Karlovarští, a opět zásluhou obou Vankeho formací. Hosté bodovali už jen jednou, zásluhou Kalase s Makarou a Voltrem.

VÝHRA BÉČKA LIAPORU NAD NOVÁČKEM II. LIGY
Předehrou pátečního extraligového duelu nohejbalistů SK Liapor Witte se Šacungem byl dopolední duel 1. kola II. ligy, ve kterém „béčko“ Liaporu hostilo nováčka soutěže ze Slaného. V polovině utkání to vypadalo na snadnou záležitost domácího týmu, pak ale hosté souboj pěkně zdramatizovali.

Utkání otevřela výhra dvougenerační dvojky Karla Bláhy (48) s Danem Svobodou (22) nad prvním deblem hostí, kteří pak sice po druhých dvojkách vyrovnali, ale v trojicích a vložené dvojce tahali za delší konec provazu opět domácí, takže v půli utkání to bylo 4:1.
Pak ale přišel singl, ve kterém slánský Beránek vyškolil Valentu 4:10 a 3:10, a hosté rázem ožili. Vyhráli oba odvetné zápasy trojic (ten první dokonce dvakrát 2:10!) a bylo vyrovnáno.

Fotbalisté Bodova (v modrém) podlehli na vlastním hřišti Lokti 2:0.
Foto: Sportovní víkend pohledem objektivu Deníku

Uklidnění domácích řad přinesla až snadná výhra Bláhy se Svobodou nad druhou dvojkou hostí a utkání pak ziskem vítězného bodu zakončili veteráni Franta Veselý (48) s Martinem Čermákem (46), kteří po prohraném 1. setu zmobilizovali všechno, co v nich zůstalo, a v následujících dvou setech dovolili hostům jen sedm balonů. Rezerva Liaporu má tak první body.