„Spokojenost se třemi body, první dva sety jsme hráli, co jsme chtěli, třetí set jsme naší lehkovážností nechali dojít až do koncovky, ve které už jsme měli problémy, protože Odolena Voda ucítila šanci a začala hrát výborně, ale naštěstí jsme to zvládli ukončit ve třech setech,“ bilancoval zápas karlovarský trenér Jiří Novák.

Naopak rozladěn byl po utkání hostující kouč Jiří Vojík. „K herní situaci za stavu 22:23 (z pohledu Karlovarska) se nebudu vyjadřovat, já si myslím, že to byla chyba rozhodčího, a to dost vážná a velká, protože to byl vyhrocený stav. Nicméně, historie se na to ptát asi nebude. Srovnali jsme se s kvalitním podáním a škoda třetího setu, že jsme si nezahráli ještě další set.“

Spokojeností hýřil po utkání i karlovarský kapitán. „Spokojenost z výhry, tam jenom takový malý vykřičník, ve třetím setu jsme si mysleli, že to máme vyhrané, tak jsme si to trochu pro diváky zdramatizovali,“ poukazoval Ondřej Hudeček, kapitán VK ČEZ Karlovarsko.

Naopak smutek zahltil po prohře kabinu hostů. „Rozhodl servis domácích a náš příjem. To byl největší rozdíl. Karlovarsko moc nechybovalo. My jsme to neuměli přihrát a tím jsme útočili proti kompaktní obraně, to byl největší rozdíl,“ hledal příčiny prohry kapitán Odoleny Vody Radoslav Prešinský.

VK ČEZ Karlovarsko – Aero Odolena Voda 3:0 (25:21, 25:15, 28:26). Rozhodčí: Fink, Kostka, Kindermanová, Ulč. Diváci: 757.

VK ČEZ Karlovarsko: Končál, Hudeček, Sukuba, Kriško, Zmrhal, Treial, libero Pfeffer (stř. Málek, Štefko, Netrval).

Aero Odolena Voda: Kotrch, Bartůněk, Hladík, Prešinský, Knight, Mikula, libero: Kotek (stř. Holčík, Hadrava, Václavík).