„Je to jeden z nejvíc atraktivních soupeřů v celé soutěži, co jméno, to pojem, přivezeme do Karlových Varů opravdovou volejbalovou elitu. Na druhou stranu favority rozhodně nebudeme," usmíval se předseda klubu Jakub Novotný. Karlovarsko nastoupí v prestižním Poháru CEV.

Volejbalisté Karlovarska se stali senzací uplynulé domácí sezony. V pozici nově vzniklého klubu postoupili až do semifinále Českého poháru a v extralize skončili třetí. Bronzovým úspěchem skončil ligový ročník také pro volejbalisty Perugie, kteří podlehli pozdějším mistrům z Trenta v rozhodujícím semifinále až po pětisetové bitvě. V Lize mistrů skončil tým Perugie jen těsně před branami Final Four. V roce 2010 ovládl jiný evropský pohár Challenge Cup.

Volejbalová Perugie je spjatá s významným odkazem české reprezentační elity. K titulu v evropském poháru dovedl mužstvo univerzál Jan Štokr, pět let odehrál v Perugii Martin Lébl. Na jednu sezonu se k němu připojil nynější šéf VK ČEZ Karlovarsko Jakub Novotný. „Je to už přes deset let, ale stále si to velmi dobře pamatuji," vzpomínal. „Měl jsem možnost hrát s hráči, jakými jsou Goran Vujevič, Paolo Tofoli, Seba Swiderski a další, hodně mi to dalo."

Kádr současné Perugie tvoří hráči ověnčení tituly z evropských pohárů i medailisté z mistrovství Evropy, ze světového šampionátu, a dokonce i z olympijských her. Srbský univerzál Atanasijevič, mistr Evropy, argentinský trenér Daniel Castellani, který dovedl Polsko k titulu na mistrovství Evropy 2009, nebo fenomenální nahrávač Di Cecco. Ikonou klubu je pak olympijský vítěz Goran Vujevič, který v klubu deset let odehrál, letos ukončil aktivní činnost a přešel do pozice manažera týmu.

Vedení volejbalového Karlovarska nechává zatím otevřenou otázku dějiště domácího utkání. V úvahu připadá nově otevřená hala pro míčové sporty, ale i sousední KV Arena. „Zatím nemůžeme favorizovat žádnou z možností, rozhodneme se časem podle finančních možností, přání trenérů a zájmu diváků," prohlásil manažer klubu Jan Meruna. Divácká kapacita KV Areny je téměř 6 tisíc míst. VK ČEZ Karlovarsko nastoupí v Poháru CEV počátkem listopadu na hřišti Perugie, o dva týdny později je na pořadu domácí odveta.