Běh podél Halštrova v Aši má už více než třicetiletou tradici, zítra se poběží po jedenatřicáté. Desetikilometrová trať vede převážně s kopce od pramene Halštrova v nadmořské výšce 708 metrů do cíle u minerálky v Doubravě o dvě stě metrů níže. První tři kilometry po hrubém asfaltu, zbytek po lesních cestách. Přihlášky na místě u prezentace v areálu firmy Gealan v Aši od 9:00 do 9:45, na start pak odveze závodníky autobus. Loni zde vyhráli Pavel Procházka v čase 33:09 a Radka Lelková, které naměřili 44:59 minuty.

Na neděli je připravený 9. ročník Běhu zámeckým parkem v Klášterci. Běhat se bude po zpevněných parkových cestách v parku pod zámkem, kde jsou připraveny tratě od 50 metrů pro nejmenší děti až po 3,4 km pro ženy a 7,65 km pro muže a veterány. Přihlášky na místě od 9:00 a nejpozději 30 minut před startem. Hlavní závody startují po poledni, ženy ve 12:10 a muži ve 12:30 hodin. Loni zde vyhráli Jaroslav Luč a Ivana Sekyrová.

Naprostou novinkou je Doupovský trailpůlmaraton, který se v neděli poběží poprvé. Premiérová trať má 21,097 km s náročným profilem a vede po polních a lesních cestách po úpatí Doupovských hor. Přihlášky v místě startu u autobusové zastávky Blov (na silnici z Kadaně do Valče) od 9:00, start závodu v 11:00 hodin.