Jmenovitě se jedná o běh do vrchu s hromadným startem o délce 1,2 km, dále výběh sjezdovky o délce 950 m a na závěr výběh 122 schodů rozhledny na vrchu Háj. Časy ze všech běhů se sčítají do výsledného času. Pro děti jsou připraveny závody ve výběhu schodů rozhledny, další specialitou závodu je pak běh s kočárky.

Atraktivní bude doprovodný program odehrávající se v okolí rozhledny. Jeho součástí bude moderovaný hudební program, soutěže pro děti, jako např. skákání v pytli, chůze na chůdách a další. U rozhledny bude připraveno ohniště s možností opékání vuřtů, které si budou moci zájemci zakoupit přímo na místě.

Závodní kancelář, kde se budou moci registrovat zájemci o start, bude otevřena ve sportovním areálu Vrch Háj od 9:15 hodin. Hlavní závod startuje v 11.00 v dolní části ulice U Rozhledny (u parkoviště u hřbitova), závody dětí startují v 10:20 hodin u rozhledny na vrchu Háj, běh s kočárky v 10:50 ze sportovního areálu. Startovné činí 30,- Kč pro děti a 80,- Kč pro dospělé.

Nejlepší běžci zde získají body do celkové klasifikace seriálu Rozhledny v pohybu. Další závody se uskuteční v Plané (17. 5.), v Plzni (31. 5. Chlum třikrát jinak a 7. 6. Krkavec třikrát jinak). Závěrečným závodem bude 22. června Hamelika třikrát jinak v Mariánských Lázních. Zde budou předány poháry a diplomy pro nejlepší běžce celého seriálu. Více informací lze nalézt na stránkách www.rozhlednyvpohybu.cz. Své názory můžete sdělit i přes facebook akce. Organizátoři se těší na řadu startujících.