„Nový sklad nám poskytne větší skladovací kapacitu a umožní zlepšit logistický servis pro zvyšující se množství vývozu becherovky na zahraniční trhy. Nákladní automobily se všemi našimi výrobky určenými pro zákazníky na českém i zahraničním trhu budou nyní opouštět brány po naložení přímo z výrobního areálu," říká Vladimír Darebník, výrobní ředitel společnosti.

Plán na stavbu skladu byl vyhotoven už před pěti lety. Stavět už se mohlo v minulém roce, ale do všeho zasáhla státem nařízená prohibice. „Ta byla nešťastná. Firmu toto nařízení stálo kolem 100 milionů korun a i proto jsme uvažovali, jestli jít do stavby skladu. Poptávka po becherovce nás však dlouho rozmýšlet nenechala. Prohibice ani tak nezasáhla český trh, ale náš export, kde byl výpadek opravdu citelný," řekl Darebník.

Prohibice, která v září minulého roku donutila všechny prodejce stáhnout všechen alkohol, který v sobě měl přes 20 procent, zasáhla celou republiku. A právě Becherovka se z ní vzpamatovává dodnes. „Dá se říct, že až dnes se dostáváme na čísla z minulého roku před metylalkoholovou situací," řekl ředitel výroby. Slavný karlovarský výrobce likéru nemá nic ani proti novému zákonu a hlavně bodu, kde se stanovuje finanční kauce. Ta je podle zákona ve výši pěti milionů korun. „Je to dobrý zákon, který snad postihne jen ty, kteří vyrábí černý alkohol," dodal Darebník.

Nový sklad má být důkazem, že 206 let starý likér nezanikne. Jeho otevřením se tak uzavřela rozsáhlá přestavba celého závodu v Bohaticích. „Sklad je spojen se stávající stáčecí linkou speciálními dopravníky, které umožní zásobování stáčecí linky prázdnými lahvemi a přesun hotových výrobků zpět do skladu téměř bez dotyku lidské ruky," popsal Darebník a dodal: „Otevřením nového objektu byl ukončen provoz starého skladu v Otovicích. Díky tomu bude eliminována pravidelná přeprava zboží mezi jednotlivými lokacemi, což zmírní dopad provozu na životní prostředí."