Lidé, kteří přišli na burzu, ať už karlovarskou nebo dvě předchozí, byli z řad uchazečů evidovaných na úřadu práce, studentů posledních ročníků středních a vysokých škol nebo dalších zájemců o práci.

„Složení vystavujících zaměstnavatelů bylo pestré. Největší zastoupení měly už tradičně výrobní firmy, které hledaly technicky zaměřené pracovníky. Další podstatnou část zaměstnavatelů tvořily podniky zabývající se ubytovacími a stravovacími službami, které mají nedostatek kuchařů, číšníků a dalších profesí spojených s jejich činností. Nechyběly samozřejmě ani nemocnice, léčebny a lázeňská zařízení, které hledají zdravotnický personál, a práci nabízely i státní organizace jako Armáda ČR, Policie ČR nebo Celní úřad," uvedla Lenka Bílková, projektová manažerka hospodářské komory.

Burzy práce jsou podle provedeného šetření mezi zaměstnavateli velmi pozitivně hodnoceny.

„Patnáct procent vystavovatelů uvádí, že se jim podařilo sehnat konkrétní zaměstnance, a téměř šedesát procent zaměstnavatelů oslovilo potenciální zaměstnance, u kterých očekávají, že je budou kontaktovat," informoval Stanislav Kříž, ředitel Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje. A poznamenal, že konkrétní počty lidí, kterým se skutečně podařilo díky burzám najít práci, budou organizátoři zjišťovat až s určitým časovým odstupem podle skutečně uzavřených pracovních smluv.

Burzy práce v Karlových Varech se zúčastnila například i firma Witte Automotive, která hledá pro své závody v Nejdku a Ostrově desítky zaměstnanců na různé pracovní pozice.

„Burza v Karlových Varech byla pro nás velmi úspěšná, podařilo se nám oslovit 12 kandidátů na pozici výrobní dělník, dva technické specialisty, tři na pozici manipulační dělník a šest pracovníků do administrativy," uvedla Jana Komínková, personalistka firmy.

Součástí burzy práce byl i doprovodný program, především v podobě přednášek s odborníky. „Uchazeči se v dvacetiminutových workshopech dozvěděli, kde hledat práci, jak správně napsat životopis a komunikovat při pracovním pohovoru," dodala Bílková. Pracovní pohovor nanečisto si pak zájemci mohli i na místě vyzkoušet. Bylo možno si také nechat zhodnotit životopis personalistou nebo se poradit s vizážistou o správném oblečení na pohovor.